Τρωάδες: Έκθεση του Σάκη Παπαγιάννη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

by Times Newsroom

Ο Σάκης Παπαγιάννης παρουσιάζει την ατομική έκθεση εικαστικών έργων του, με τίτλο «Τρωάδες», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Ο Σάκης Παπαγιάννης εμπνέεται από τις εμβληματικές γυναίκες- ηρωίδες του Μιχάλη Κακογιάννη. Ανατέμνει τα αρχέγονα πάθη και δημιουργεί έργα ζωγραφικά και επιτοίχεια γλυπτά.

Ο εικαστικός δημιουργός εξαϋλώνει τις φόρμες μέσα από τα έργα του ακολουθώντας τον Robert Chozal που έχει δηλώσει για τον Μιχάλη Κακογιάννη ότι προτίμησε να μείνει πιστός στο πνεύμα και όχι στο γράμμα της πρόσκαιρης ιδεολογικής φόρμας. Τα έργα του Σάκη Παπαγιάννη, όπως και οι ήρωες της τραγωδίας, βρίσκονται σε συνεχή συνδιαλλαγή με τον θεατή.

«Ο Κακογιάννης βλέπει στον Ευριπίδη ένα τραγικό που εκτιμά τους ανθρώπους και τους θεωρεί ικανούς αρχιτέκτονες του μέλλοντός τους. Εγώ βλέπω πάλι από την πλευρά μου στον Κακογιάννη τον δημιουργό των τρισδιάστατων ηρώων μου, λιτών, αυθεντικών, με πολύ πάθος. Σε ένα σκηνικό ξερό, ηλιοκαμένο, με φως ελληνικό. Αυτό που ήταν τότε θα είναι για πάντα» Σ. Παπαγιάννης.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Ημερομηνία: Από: 14/02/2019 Εως: 28/02/2019 | Εγκαίνια: Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, ώρα 19:30
  • Τοποθεσία: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος
  • Πληροφορίες / Κρατήσεις: Τηλ.: 210 3418550 | www.mcf.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή