Τρόμος σε σχολείο του Νιού Τζέρσεϊ: Σχεδόν 100 άτομα με καρκίνο στον εγκέφαλο

«Αυτό σίγουρα δεν είναι φυσιολογικό», ανέφεραν οι τοπικές αρχές

by Times Newsroom

Σε συναγερμό βρίσκονται οι τοπικές αρχές στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, αφού περίπου 100 άτομα που φοίτησαν σε σχολείο της περιοχής, εμφάνισαν ξαφνικά καρκίνο στον εγκέφαλο. Σύμφωνα με την nypost.com, όλα ξεκίνησαν από τον Αλ Λουπιάνο, που διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο στα τέλη της δεκαετίας του 1990, σε ηλικία 27 ετών.

Ο ίδιος επέζησε από την ασθένεια, όμως μετά από καιρό, η αδερφή του εμφάνισε ξαφνικά καρκίνο στον εγκέφαλο και πέθανε τον Φεβρουάριο σε ηλικία 44 ετών, ενώ στη συνέχεια αντίστοιχη μορφή καρκίνου εμφάνισε και η σύζυγος του.

Τότε, ο άνδρας άρχισε να ερευνά την υπόθεση και συνειδητοποίησε ότι και οι τρεις τους, είχαν πάει στο Λύκειο Colonia στη σχολική περιφέρεια Woodbridge του Νιού Τζέρσεϊ. Έτσι, αποφάσισε να δημιουργήσει μια ομάδα στο Facebook, για να εντοπίσει παλιούς συμμαθητές και να βρει περισσότερα δεδομένα.

Τελικά, κατέληξε στο γεγονός, ότι ανάμεσα στο διάστημα 1975-2000επίσημα 94 άτομα που είτε ήταν μαθητές, είτε εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο Λύκειο, εμφάνισαν κατά την διάρκεια της ζωή τους καρκίνο στον εγκέφαλο.

Τι ερευνούν οι ειδικοί

Με βάση το αμερικανικό δημοσίευμα, η είδηση αμέσως κέντρισε το ενδιαφέρον των τοπικών Μέσων και αναδείχθηκε από το CBS News, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι τοπικές αρχές.

Έτσι, πρόκειται να διεξαχθούν διάφορες ακτινολογικές αξιολογήσεις στις 28 στρεμμάτων εκτάσεις στις οποίες βρίσκεται το σχολείο, συμπεριλαμβανομένης της δοκιμής δειγμάτων αέρα εσωτερικού χώρου για ραδόνιο.

Μάλιστα, για το γεγονός τοποθετήθηκε και ο δήμαρχος του Γούντμπριτζ, Τζον ΜακΚόρμακ, ο οποίος δήλωσε ότι «θα μπορούσε να υπάρχει πραγματικό πρόβλημα εδώ και οι κάτοικοί μας αξίζει να γνωρίζουν εάν υπάρχουν κίνδυνοι» και πρόσθεσε πως «είμαστε όλοι ανήσυχοι και όλοι θέλουμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Αυτό σίγουρα δεν είναι φυσιολογικό».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com