Τσαβούσογλου: Δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας η «γραπτή απάντηση» της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι η Στοκχόλμη παρέχει καταφύγιο σε τρομοκράτες

by Times Newsroom

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ξεκαθάρισε ότι η «γραπτή απάντηση» που περίμενε η Τουρκία από την Σουηδία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της Άγκυρας, ώστε να άρει το σχετικό βέτο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις για την προσπάθεια της Στοκχόλμης και του Ελσίνκι να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ θα πρέπει πρώτα να απαντήσουν στις απαιτήσεις της Τουρκίας.

Σημειώνεται, ότι Σουηδία και η Φινλανδία υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στη Συμμαχία τον περασμένο μήνα, σε απάντηση στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όμως οι αιτήσεις τους αντιμετωπίζουν την απροσδόκητη αντίρρηση της Τουρκίας.

Η Άγκυρα κατηγορεί αυτές τις δύο χώρες ότι προστατεύουν μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» οργάνωση από την Τουρκία και τους δυτικούς συμμάχους της και από μια προηγούμενη απόφασή τους να μπλοκάρουν τι εξαγωγές όπλων στην Τουρκία.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com