Τσαβούσογλου: Οι ΗΠΑ ανέτρεψαν την ισορροπία…

...Δεν έχει σημασία ποιον έχουν μαζί τους Ελλάδα και Κύπρος αλλά ποιον έχουν εναντίον

by Times Newsroom

Νέες αιχμές για ΗΠΑ και Ελλάδα άφησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου στη Μερσίνα στο πλαίσιο ενημέρωσης για την εξωτερική πολιτική της χώρας του.

Αναφερόμενος στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ, τόνισε ότι η Ουάσινγκτον έχει χάσει την πολιτική ίσων αποστάσεων που κρατούσε με Τουρκία και Ελλάδα.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Αν και ο αμερικανός πρεσβευτής δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ δεν είναι υπέρ της μιας πλευράς, έχουν ανατρέψει την ισορροπία. Χαλάνε τη ζυγαριά. Ήραν το εμπάργκο όπλων στην ελληνοκυπριακή πλευρά, έστω και για ένα χρόνο. “Γιατί το κάνετε αυτό;” ρώτησα τον Μπλίνκεν. “Συνεργάστηκαν μαζί μας για ξέπλυμα χρήματος»”. Αυτοί πήραν μια απόφαση και εμείς στέλνουμε ενισχύσεις αυτό κάνουμε. Υπάρχουν κάποιες βάσεις των ΗΠΑ και στην Ελλάδα. Ρωτάμε και γι’αυτές. Λένε πως αυτές είναι λόγω της παρουσίας της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Όμως για την Ελλάδα και τους Ελληνοκυπρίους λέμε το εξής. Δεν έχει σημασία ποιον έχουν από πίσω τους και ποιοι τους υποστηρίζουν. Έχει σημασία ποιος είναι απέναντι τους! Η Τουρκία έχει σημασία, όχι ποιος τους υποστηρίζει».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή