Τσέστερ Άρθουρ: ο 21ος πρόεδρος των ΗΠΑ

by Times Newsroom
Share this
Ο Τσέστερ Άρθουρ (Chester A. Arthur, 5 Οκτωβρίου 1829 – 18 Νοεμβρίου 1886) ήταν Αμερικανός πολιτικός και ο 21ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Πριν γίνει πρόεδρος ήταν ευρέως γνωστός ως συλλέκτης φόρων εισαγωγής για το λιμάνι της Νέας Υόρκης μία δουλειά που απέκτησε από τις πολιτικές του διασυνδέσεις. Ο Τσέστερ Άρθουρ ορίστηκε αντιπρόεδρος από τον Τζέιμς Γκάρφιλντ, θέση στην οποία παρέμεινε για περίπου μισό χρόνο, μέχρι την δολοφονία του προκατόχου του, με αποτέλεσμα να γίνει αυτός πρόεδρος. Ο Άρθουρ ήταν ο πρώτος πρόεδρος της χώρας που έδωσε προεδρικούς όρκους στο σπίτι του.
 
Ο Άρθουρ ήταν δικηγόρος στην Νέα Υόρκη. Δύο από τις υποθέσεις του ήταν διάσημες. Η μία επιβεβαίωνε ότι κάθε σκλάβος που ερχόταν στην Νέα Υόρκη αυτομάτως θα ήταν ελεύθερος. Η άλλη έληξε τον φυλετικό διαχωρισμό στα μετρό.
 
Μετά την δολοφονία του Τζέιμς Γκάρφλιντ, ο τότε αντιπρόεδρος Τσέστερ Άρθουρ τον αντικατέστησε. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ένα μείζον ζήτημα ήταν το γεγονός ότι οι άνθρωποι τοποθετούσαν τους φίλους τους σε υψηλές πολιτικές θέσεις, αντί για ανθρώπους που άξιζαν τη δουλειά. Το πρόβλημα επιλύθηκε μετά από την απόφασή του να εφαρμόσει τη διαδικασία του τεστ αξιολόγησης σε όσους έκαναν αίτηση για δημόσια θέση και σε περίπτωση που πετύχαιναν, τους προσλάμβανε.
Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή