Τσίπρας: Αυτά τα τρία πράγματα θα αλλάξω στην ελληνογαλλική συμφωνία αν γίνω πρωθυπουργός

«Σε μία δύσκολη στιγμή θα είμαστε μόνοι μας»

by Times Newsroom 1

Οπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του στον Alpha αναφέρθηκε στην ελληνογαλλική συμφωνία. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως η συμφωνία χρειάζεται αναπροσαρμογή και αυτό θα κάνει σε τρία βασικά σημεία, αν γίνει πρωθυπουργός.

«Η αμυντική συμφωνία δεν καλύπτει την ΑΟΖ», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε πως «Σε μία δύσκολη στιγμή θα είμαστε μόνοι μας».

Στην ερώτηση για το τι θα κάνει ο ίδιος με την ελληνογαλλική συμφωνία, την οποία δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, αν εκλεγεί πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «το πρώτο που θα διεκδικήσω από τη Γαλλία θα είναι μια σαφής διευκρίνηση ότι θα σταθούν δίπλα μας με κάθε τρόπο και όχι με ανακοινώσεις ότι δεν περιλαμβάνεται η ΑΟΖ.

Το δεύτερο είναι ότι θα διεκδικήσω αναπροσαρμογή στο πρόγραμμα, διότι ούτε μία φρεγάτα δεν θα κατασκευαστεί εδώ. Θα διαπραγματευτώ την κατασκευή των φρεγατών στην ελληνική πολεμική βιομηχανία.

Το τρίτο είναι πως οι Έλληνες στρατιώτες δεν έχουν καμία δουλειά στο Σαχέρ, όπου ήδη η Γαλλία απομακρύνεται».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή