Τσίπρας: Φοβάται τις δεύτερες κάλπες

Σαφές μήνυμα προς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει τις δεύτερες εκλογές, εκτιμώντας βασίμως ότι αυτός είναι στόχος και της Χαριλάου Τρικούπη, έστειλε χθες ο Αλέξης Τσίπρας.

by Times Newsroom

«Εμείς επιμένουμε για τη λύση από την πρώτη κάλπη, την κάλπη της απλής αναλογικής. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έρθει πρώτο κόμμα σε αυτήν την κάλπη, θα επιδιώξει προγραμματικές συγκλίσεις με τις προοδευτικές δυνάμεις, για να μην πάει η χώρα σε δεύτερες εκλογές», είπε όσο πιο ξεκάθαρα μπορούσε χθες ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Και υπό αυτήν την οπτική γωνία αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς πού στοχεύει η σκανδαλολογία στην οποία επιδίδεται ο ίδιος και το κόμμα του, η οποία θα συνεχίσει ως και την ημέρα των εκλογών.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον ρ/σ του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο», ο κ. Τσίπρας γνώριζε ότι δεν θα πιεστεί και ότι θα μπορέσει να πει ό,τι θέλει, όπως θέλει, χωρίς να του ζητηθούν διευκρινίσεις ή να τεθούν ερωτήσεις που θα τον έφερναν σε δύσκολη θέση.

Σε αυτό το προσυμφωνημένο και «φιλόξενο για τον ίδιο σκηνικό», ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «σκάνδαλα» τα οποία «σκάνε σαν χειροβομβίδες το ένα μετά το άλλο».

Εκεί δεν βρέθηκε κανείς να του θυμίσει τα δεκάδες σκάνδαλα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., και κατόπιν ΣΥΡΙΖΑ, τα βοσκοτόπια, τα δάνεια σε ημετέρους, τις ψεύτικες εγγυητικές, τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, τους δικηγόρους των offshores που μπαινόβγαιναν στο Μαξίμου, το αίτημα προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη να δώσει χρήματα στον «ημέτερο» Καλογρίτσα για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών. Και όλα αυτά όχι βασισμένα σε «δημοσιεύματα» στα οποία αναφέρεται ο κ. Τσίπρας, αλλά σε καταγγελία του ίδιου του εφοπλιστή στην εκπομπή του Alpha για την οποία αναμένεται να κληθεί στο Ειδικό Δικαστήριο να καταθέσει.

Για την «εφόρμηση στον δημόσιο πλούτο και τις απευθείας αναθέσεις» ακόμα ερευνώνται οι υποθέσεις που «έσπαγαν» τα έργα σε μικρά κομμάτια για να μπορούν να δοθούν στους επιχειρηματίες και κατασκευαστές που ήθελε η προηγούμενη κυβέρνηση. Αν μιλήσουμε δε για «σκληρότερη αναδιανομή πλούτου», με βάση τα στοιχεία δεν έχει καταγραφεί μεγαλύτερη από τη φορολογική εξόντωση της μεσαίας τάξης την περίοδο 2015-2019!

Ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το δρόμο στα funds

Κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση Πάτση, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως «στη χώρα υπάρχουν δεκάδες Πάτσηδες, εισπρακτικές για να κάνουν αυτή τη δουλειά», αντιτείνοντας πως στην τρέχουσα διακυβέρνηση «αυξήθηκαν τα κόκκινα δάνεια». Και αυτό είναι ψέματα.

Οταν δε προσπάθησε να «βιάσει» την αλήθεια και να πει ότι δήθεν δεν ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που νομοθέτησε και άνοιξε το δρόμο στα funds για να αγοράσουν «κόκκινα» δάνεια από τις τράπεζες, δίνοντάς τους το δικαίωμα να κάνουν και πλειστηριασμούς, δεν ήξεραν οι λίγοι που τον άκουγαν ή τον διάβαζαν στα sites αργότερα αν έπρεπε να κλάψουν ή να γελάσουν. «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την πίεση της τρόικας το 2015 αναγκάστηκε να νομοθετήσει να δίνεται η δυνατότητα τα “κόκκινα” δάνεια να περάσουν σε funds», αλλά υπό την «προϋπόθεση, για να γίνεται πλειστηριασμός από τους servicers, να γίνεται πρώτα ρύθμιση του δανείου», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυτό ήταν επαρκές.

Ανησυχία για ατύχημα με Τουρκία

Στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης εγκάλεσε την κυβέρνηση λέγοντας πως είναι «αδιανόητο 14 δισ. προγράμματα και ούτε ένα ευρώ, ούτε μία βίδα (σ.σ.: να μην πηγαίνει) στην ελληνική αμυντική βιομηχανία», όταν η Τουρκία παράγει με την εθνική της βιομηχανία το 70% των εξοπλιστικών της προγραμμάτων.

«Ανησυχώ για κάποιο ατύχημα, όχι για κάποια επιδίωξη συνειδητή», είπε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν προχωράει στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια», χωρίς, φυσικά, να κληθεί να εξηγήσει γιατί δεν το έκανε ο ίδιος όταν κυβερνούσε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com