Τσίπρας: Κύριε Μητσοτάκη, δεν αρκεί μια συγγνώμη για να καθαρίσετε, ώρα να φεύγετε

«Όταν ένας πρωθυπουργός γίνεται ανέκδοτο, αντικείμενο λοιδορίας και σαρκασμού, τότε έχει ήδη τελειώσει, απλά δεν το γνωρίζει ακόμη» τόνισε

by Times Newsroom

Βαρύτατες ευθύνες επέρριψε στην κυβέρνηση ο Αλ. Τσίπρας κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ίδιος, σχολιάζοντας την ταλαιπωρία που υπέστησαν πολίτες στην Αττική Οδό στην κακοκαιρία «Ελπίς» των τελευταίων ημερών.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η χώρας μας βρίσκεται αντιμέτωπη με τέτοιου είδους ακραία καιρικά φαινόμενα. «Δεν έκλεισε μόνο η Αττική Οδός. Έκλεισαν κι άλλοι δρόμοι. Από ποιον θα αποζημιωθούν οι εγκλωβισμένοι στην Κατεχάκη και στη Μαραθώνος. Θα μας πείτε που κάνατε λάθος; Μια ζωή πετάτε το μπαλάκι αλλού. Θα αναλάβετε ποτέ καμία ευθύνη;, πρόσθεσε.

Αναφερθείς στο τι ακριβώς έγινε αυτό το διάστημα, είπε πως «Δεν είναι ρόλος μεσίτη ο ρόλος του πρωθυπουργού ή διαμεσολαβητή».  «Γιατί δεν δίνετε τα πρακτικά των συναντήσεων στη δημοσιότητα;», συμπλήρωσε. «Όταν ζητάτε συγγνώμη, θα εξηγείτε και τον λόγο», είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, «εκτός αν μας λέτε ψέματα για να αποφύγετε την ευθύνη», είπε. ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σημειίωσε μάλιστα ότι η συγγνώμη του πρωθυπουργού ήταν προσχηματική.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Στυλιανίδη να δώσει εξηγήσεις για τα προβλήματα που προκάλεσε η «Ελπίς» στην Αττική. «Είστε υπουργός κυβερνήσεως της ΝΔ και οφείλετε να δώσετε απαντήσεις», ανέφερε.

Στη θέση της κυβέρνησης για τις ευθύνες της εταιρείας διαχείρισης της Αττικής Οδού, καθώς και στις «προκλητικές αιχμές» όπως είπε, του κ. Μητσοτάκη «ότι εμείς υπερασπιζόμαστε μια ιδιωτική εταιρία, λέω ότι η κάθε ιδιωτική εταιρεία λειτουργεί σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Έχει υποχρεώσεις απέναντι στο νόμο, και δεν μπορεί, ιδίως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, να διαμεσολαβεί, προκειμένου να διαμορφώνει το πλαίσιο στο οποίο η εταιρεία θα ανταποκριθεί στις συμβατικές υποχρεώσεις της», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Είπε επίσης ότι «οφείλατε, αντί να τηλεφωνείτε στον πρόεδρο της συγκεκριμένης εταιρείας, που τυγχάνει και νομικός σύμβουλός σας, για να βρείτε φόρμουλα για την αποζημίωση, να μιλήσετε ευθέως για τις ευθύνες της και τις δικές σας και να αφήσετε τη νομική διαδικασία ανοιχτή για τους πολίτες. Η Ελλάδα έχει νόμους, δεν είμαστε τριτοκοσμική χώρα».

Επανερχόμενος στις συσκέψεις που έγιναν παρουσία περιφερειαρχών και υπουργών, ανέφερε ιδιαίτερα τον κ. Σκέρτσο λέγοντας ότι «άρα το Μαξίμου συντόνιζε στην ουσία» και επανέλαβε ότι είναι αδιανόητο να λέει η κυβέρνηση ότι «δεν είχατε καταγεγραμμένα πρακτικά».

Κλείνοντας τη δεύτερη παρέμβασή του ο κ. Τσίπρας είπε ότι «σε δύσκολες στιγμές, στην κυβέρνησή μου, ανέλαβα την πολιτική ευθύνη, όχι μόνο τη συγνώμη, και παραιτήθηκαν υπουργοί. Όταν ζήτησα από τον τότε υπουργό Πολιτικής Προστασίας, που είχε παραιτηθεί το ίδιο βράδυ, να μείνει στη θέση του, ώστε να είμαστε ασφαλείς ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποιο έκτακτο γεγονός, την άλλη μέρα είπατε (κ. Μητσοτάκη) και με τουήτ ότι “δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη χωρίς παραιτήσεις”».

«Θα πληρώσετε τώρα, με το ίδιο νόμισμα, τα δικά σας καμώματα, τη δική σας κριτική και στάση, που είχατε ως αντιπολίτευση. Εδώ είμαστε όλοι, και κρινόμαστε για το τι λέγαμε και τι πράτταμε», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com