Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός δίνει την εικόνα μίας άλλης χώρας, σε κάποιο παράλληλο πλανήτη

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά την ομιλία του στα Ιωάννινα

by Times Newsroom

Με σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό, ξεκίνησε την χθεσινοβραδινή ομιλία του στα Ιωάννινα ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον ότι μιλάει «για μια οικονομία που ανθίζει και για μια πανδημία που τελειώνει».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος από χθες το πρωί βρίσκεται στην πόλη της Ηπείρου, άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί όπως είπε, «από το πλέον επίσημο βήμα, δίνει μια εικόνα άλλης χώρας, σε κάποιο άλλο παράλληλο πλανήτη».

«”Η οικονομία αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, καθώς η πανδημία φτάνει στο τέλος της”. Αυτή η φράση ειπώθηκε χθες και ειπώθηκε από τον άνθρωπο που κυβερνά αυτή τη χώρα, στο πιο επίσημο βήμα, στη αντιφώνηση που έκανε στον Πρόεδρο Πούτιν. Αυτή είναι η εικόνα που έχει ο κος Μητσοτάκης για τη χώρα και για τη πραγματικότητα όπου ζει.

Και δεν ντράπηκε, δεν κοκκίνισε, δεν αισθάνεται καμιά τύψη, καμιά ενοχή, καμιά ευθύνη να μιλάει από το πιο επίσημο βήμα και να δίνει μια εικόνα άλλης χώρας σε κάποιο άλλο παράλληλο πλανήτη», επισήμανε ο ίδιος.

Με αναφορές στην κατάσταση στις ΜΕΘ στα θύματα της υγειονομικής κρίσης, στις οικογένειες που πενθούν, στους χειρισμούς και τις πολιτικές της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο κ. Τσίπρας σημείωσε επίσης:

«Ένα σχόλιο μόνο επιδέχονται. Ότι η χώρα μας, δυστυχώς, δεν είναι μόνο σε κλοιό πανδημίας. Σε κλοιό ανατιμήσεων και ακρίβειας. Αλλά και σε κλοιό Μητσοτάκη. Σε κλοιό αναισθησίας, κυνισμού, ψεύδους, ολοκληρωτικής και αθεράπευτης άγνοιας και αγνόησης του δράματος που ζουν οι πολίτες».

«Βασική προτεραιότητά μας είναι να φύγει η κυβέρνηση της Δεξιάς»

«Πάμε να δώσουμε τη μεγάλη μάχη, για τη μεγάλη νίκη που θα φέρει ξανά την ασφάλεια και την προοπτική σε αυτό τον τόπο. Γιατί η Ελλάδα πρέπει ξανά να κοιτάξει μπροστά. Γιατί οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πρέπει και μπορούν να ζήσουν καλύτερα» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας.

Αφού έκανε αναφορές στους χειρισμούς της κυβέρνησής του στην δύσκολη περίοδο των μνημονίων, επισήμανε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν αξιοποίησε την προοπτική που άνοιξε η δική του διακυβέρνηση , μαζί με την κοινωνία, μετά από μια μακρά περίοδο θυσιών και δυσκολιών και τόνισε: «Η Ελλάδα άφησε πίσω της το 2018 τα μνημονιακά χρόνια, με καθαρό ορίζοντα και προοπτική για το μέλλον. Με πολύ κόπο και αγώνα, οι θυσίες μετατράπηκαν σε υποθήκη για το αύριο. Ο κ. Μητσοτάκης όμως ήρθε αυτή την υποθήκη να την εξαργυρώσει για ίδιον όφελος.

» Και μέσα σε δυο χρόνια, έφερε την Ελλάδα σε χειρότερο σημείο από εκεί που την παρέλαβε. Αυτό είναι το μήνυμα των πολιτών που συναντάω παντού, ανεξάρτητα το τι ψήφισαν. Δεν συναντώ βέβαια επιχειρηματίες με τεράστια κέρδη που βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Συναντάω, κυρίως ανθρώπους του μόχθου, της παραγωγής, της σκληρής δουλειάς, της δημιουργίας.

Και μου λένε, ότι αυτό που ζούνε σήμερα δεν το έζησαν ούτε στα μνημόνια. Τη ραγδαία συρρίκνωση του εισοδήματός τους. Την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Και μια εξουσία απόμακρη βαθιά κυνική, αλαζονική και διεφθαρμένη (…)».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως το όραμα που ωθεί την παράταξή του σε ένα μέλλον καλύτερο, δικαιότερο και ασφαλέστερο, είναι η ρεαλιστικότατη προοπτική μιας ισχυρής προοδευτικής κυβέρνησης, που θα αλλάξει την Ελλάδα, θα την ξαναβάλει σε τροχιά κοινωνικής Δικαιοσύνης και προκοπής και ξεκαθάρισε: «Για εμάς είναι απολύτως φανερό, ότι πρώτη μας βασική αποκλειστική προτεραιότητα είναι να φύγει η κυβέρνηση της Δεξιάς , η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή