Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή εκλογική ετοιμότητα

«Το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές δεν είναι δεδομένο. Δεδομένο είναι ότι θα δοθεί σκληρή μάχη»

by Times Newsroom

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στη Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο να γίνουν πρόωρες εκλογές.

«Η προεκλογική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει, για αυτό και το κόμμα πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή εκλογική ετοιμότητα. Το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις, δεν είναι δεδομένο. Το μόνο δεδομένο είναι ότι θα είναι μια μάχη σκληρή, την οποία έχουμε κάθε δυνατότητα να κερδίσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση στο πεδίο της οικονομίας: «Αναρωτιέμαι πως θα μπορέσει το επόμενο διάστημα να σταθεί σε μια Ευρώπη όπου δεν υπάρχουν λίστες χρηματοδότησης ΜΜΕ, με αποτέλεσμα δεκάδες έγκυρα Διεθνή Μέσα να έχουν ήδη ξεγυμνώσει τη καθεστωτική και αντιδημοκρατική του συμπεριφορά. Ας μη ξεχνάμε βέβαια ότι όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ ταυτόχρονα η κοινωνία βιώνει μια πρωτοφανή καταιγίδα ακρίβειας. Ο ενεργειακός πληθωρισμός είναι ο μεγαλύτερος και με διαφορά σε όλη την Ευρώπη. Και σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στις επιλογές της κυβέρνησης να αφήσει ανέπαφο το καρτέλ της ενέργειας και των καυσίμων. Στην επιλογή της, δηλαδή, να λεηλατεί τη μεσαία τάξη και τους μισθωτούς, αφήνοντας στα ύψη έμμεσους φόρους, τον ΦΠΑ στα προϊόντα βασικής κατανάλωσης και τον ΕΦΚ στα καύσιμα, προκειμένου να χρηματοδοτεί επιδοτήσεις που κρατούν ανέπαφα τα υπερκέρδη και τα ουρανοκατέβατα κέρδη των καρτέλ».

Επίσης, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι στο προσεχές διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κινηθεί με γνώμονα το κομματικό όφελος, αλλά με γνώμονα τις αρχές του και προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες με αφορμή τη ΔΕΘ, θα καταθέσει «τόσο ένα σχέδιο θαρραλέων, αλλά ρεαλιστικών μέτρων για τη προστασία της κοινωνίας, όσο όμως και ένα σχέδιο θεσμικής ανασύνταξης της Δημοκρατίας μας, προκειμένου στο μέλλον να υπάρχουν θεσμικά αντίβαρα που θα προστατεύουν τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com