Τσίπρας: Όσοι θέλουν μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, ας πουν από τώρα ότι αποκλείουν κάθε μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «πέταξε το γάντι» στα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης κατά τη δευτερολογία του

by Times Newsroom

«Θέλω να ξεκινήσω με ένα θέμα που απασχολεί χιλιάδες συμπολίτες μας, τους συνταξιούχους, τους οποίους εξαπατήσατε προεκλογικά όταν μιλάγατε για ψίχουλα σε μια σκληρή δημοσιονομική περίοδο και ο ΣΥΡΙΖΑ έδινε τα κοινωνικά μερίσματα, όταν μετά την έξοδο από τα μνημόνια θεσμοθετήσαμε τη μόνιμη 13η σύνταξη και πήρατε τα χρήματα για να τα ρίξετε στην τρύπα της ιδιωτικής ασφάλισης.» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας τη δευτερολογία του, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος σχετικά με τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Και συνέχισε: «Από την εξαγγελία σας για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης το 66% των συνταξιούχων, οι οποίοι λαμβάνουν κάτω από 1.000 ευρώ, δεν θα ωφεληθεί. Το κόστος της ενέργειας έχει αυξηθεί 200% και οι αυξήσεις στους συνταξιούχους θα είναι ελάχιστες. Δώστε τα αναδρομικά τώρα, σε όλους τους συνταξιούχους. Ποιος σας πιστεύει ότι θα τα δώσετε στους συνταξιούχους από 1η Ιανουαρίου, όταν θα κάνετε εκλογές νωρίτερα; Δώστε τις αυξήσεις από 1η Αυγούστου».

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «ντυθήκατε σήμερα ΚΚΕ και μάλιστα κάνατε συγκρίσεις με εμάς, όταν η Νέα Δημοκρατία με Σαμαρά πρωθυπουργό ψήφισε με ένα νόμο και ένα άρθρο, να πάει ο κατώτατος μισθός στα 586 και ο υποκατώτατος, η ρατσιστική αυτή διάταξη για τους νέους ανθρώπους, στα 510 ευρώ. Μετά, βγαίνει η χώρα από τα μνημόνια και αυξάνουμε τον κατώτατο και τον υποκατώτο, ήταν πραγματική η τότε αύξηση, τότε βγήκατε και υποσχεθήκατε στους εργαζόμενους αύξηση διπλάσια του ρυθμού ανάπτυξης. Μας είπατε ότι δώσατε μια πολύ μεγάλη αύξηση του κατώτατου μισθού σήμερα και ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Μετά τι κάνατε;. Δώσατε συνολική αύξηση 9%, στον κατώτατο μισθό όταν ο πληθωρισμός τρέχει με 11%. Λέτε πως μειώσατε την ανεργία 5% και όταν εμείς τη μειώσαμε 10%, λέγατε πως καταστρέφουμε τη χώρα. 919.236 είναι οι άνεργοι στη χώρα. Είμαστε για να πανηγυρίζουμε;». Υποσχέθηκε μάλιστα ότι «θα αποκαταστήσουμε όλα όσα ξηλώσατε στην αγορά εργασίας».

Κλείνοντας και απευθυνόμενος στα κόμματα τις αντιπολίτευσης ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογώνόποτε κι αν αυτές γίνουν, είπε πως «τα πράγματα είναι πολύ απλά για όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, αρκεί να πράξουν το αυτονόητο τη Δευτέρα μετά τις εκλογές. Όσοι διακηρύττουν ότι θέλουν όχι απλώς μία προοδευτική αλλά μία σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή δεν έχουν παρά να αποκλείσουν κομματικά από τώρα κάθε σκέψη για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για να έχουν κάποιο νόημα οι λέξεις και κάποια λογική και συνέπεια οι προτάσεις τους»

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com