Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Χρηματοδοτείτε τους «ψεκασμένους» ώστε να κάνουν καμπάνια κατά του εμβολιασμού

«Πείτε μας ανοικτά, έχουν εμβολιαστεί όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

by Times Newsroom 1

«Κύριε Μητσοτάκη δεν έχετε καταφέρει να πείσετε τον κόσμο να εμβολιαστεί και μας λέτε ότι και γι’ αυτό φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πείτε μας ανοικτά, έχουν εμβολιαστεί όλοι οι βουλευτές σας; Επίσης, τί πέτυχε η σχετική καμπάνια που κάνατε και πόσο στοχευμένη ήταν;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη Βουλή, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού, που είχε ως αντικείμενο την επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Κύριε Μητσοτάκη, έρχεστε εδώ και μας κουνάτε το δάχτυλο, με 15.000 νεκρούς στην πλάτη σας. Δεκαπέντε χιλιάδες συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας» πρόσθεσε σε μια στιγμή έντασης, ζητώντας αμέσως μετά ωστόσο να διαγραφεί η εν λόγω φράση από τα πρακτικά, ενώ ζήτησε και συγγνώμη εάν παρεκτράπηκε, καθώς όπως δήλωσε, επιθυμία του είναι να γίνει αντιπαράθεση με στοιχεία μέσα σε ήπιο κλίμα.

Ακολούθως αναρωτήθηκε «ποιος ενέκρινε το σχεδιασμό της κυβέρνησης όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στην αρχή, όταν ήρθε ο κορονοϊός στη χώρα μας, ακολουθήσατε ένα σωστό δόγμα, το να ακούμε τους ειδικούς. Και συμφωνώ. Σήμερα όμως, πού είναι οι ειδικοί; Γιατί πλέον έχουμε μια σειρά επιδημιολόγων όπως ο κ. Σαρηγιάννης, η κ. Φούκα και η κ. Παγώνη που μιλάνε για πείραμα και ρίσκο όσον αφορά την ασκούμενη πολιτική εναντίον του κορονοϊού. Αλήθεια, υπάρχει μια σοβαρή αποτίμηση για να αντιμετωπιστούν τα αίτια της υστέρησης στον εμβολιασμό; Γιατί για παράδειγμα στη βόρεια Ελλάδα είναι χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού;».

«Αξιοποιήσατε την πανδημία ως μια ευκαιρία για να έχετε τον απόλυτο έλεγχο στην πολιτική ζωή του τόπου»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ειδική μνεία και στην καμπάνια κατά της πανδημίας, όπου δόθηκαν εκατομμύρια ευρώ προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Βρήκατε μια ευκαιρία ώστε να φτιάξετε ένα καθεστώς στην ενημέρωση και ένα καθεστώς απευθείας αναθέσεων. Αξιοποιήσατε την πανδημία ως μια ευκαιρία για να έχετε τον απόλυτο έλεγχο στην πολιτική ζωή του τόπου. Το 99% των χρημάτων δόθηκαν σε φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης. Δώσατε πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ για να πείσετε τους πολίτες να εμβολιαστούν, και αντί να τους πείστε, βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης. Χρηματοδοτήσατε τους ψεκασμένους να βγαίνουν σε κανάλια της περιφέρειας και να λένε διάφορες ανοησίες. Εσείς, μέσω της λίστας Πέτσα, ερχόσασταν και χρηματοδοτούσατε τα μέσα αυτά που είχαν στο πρόγραμμά τους διάφορους ψεκασμένους που έλεγαν ανοησίες. Δώσατε 20.000 στο Βεργίνα TV στο οποίο παρουσιαστής ισχυρίζεται ότι Σώρος και Γκέιτς επιχειρεί να επιβάλει τον εμβολιασμό. Χρηματοδοτείτε εκπομπές που συμβουλεύουν τον κόσμο να μην χρησιμοποιεί μάσκες. Χρηματοδοτείτε τους ψεκασμένους να κάνουν καμπάνια κατά του εμβολιασμού. Έχουμε μια ατελείωτη λίστα από τέτοιου είδους χρηματοδοτήσεις. Αντιμετωπίζεται την πανδημία με μικροκομματικές σκοπιμότητες αντί να σώσετε ανθρώπινες ζωές» είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή