Τσούνης: Οι καλύτερες μέρες για την Ελλάδα είναι μπροστά

«Είναι προτιμώμενος εταίρος για τις ΗΠΑ»

by Times Newsroom

Το στίγμα των προθέσεών του για τη θητεία του έδωσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης, σημειώνοντας ότι η χώρας μας «στέκεται στα πόδια της», μετά από τη δεκαετή οικονομική κρίση και την υγειονομική κρίση του κορονοϊού.

«Είμαι ευγνώμων και περήφανος που θα περάσω τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα ως πρέσβης των ΗΠΑ. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε πολλά και νομίζω ότι οι καλύτερες μέρες για την Ελλάδα είναι μπροστά», είπε αρχικά.

Στην πρώτη συνέντευξή του στην Ελλάδα από την ανάληψη των καθηκόντων του, στις 10 Μαΐου, ο κ. Τσούνης υπογραμμίζει την «ενισχυμένη γεωστρατηγική σημασία» της χώρας μας, όχι μόνο λόγω της τοποθεσίας της αλλά και του γεγονότος ότι είναι, όπως σημειώνει, ένας εταίρος που αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με σταθερότητα, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα, χαρακτηριστικά που την καθιστούν «προτιμώμενο εταίρο για τις ΗΠΑ». Ενώ ερωτηθείς για τα εν εξελίξει ενεργειακά πρότζεκτ και τη σημασία τους, επισημαίνει πως η Ελλάδα εξελίσσεται σε ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή.

Με αφορμή την τριήμερη παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, τις προηγούμενες ημέρες, όπου είχε πληθώρα επαφών με εκπροσώπους θεσμών και κυβερνήσεων, ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, χαρακτηρίζει την πόλη και τη δυναμική που έχει αναπτύξει ως «μαγνήτη για high-tech επενδύσεις», ενώ δεν παραλείπει ν’ αναφερθεί και στην «απίστευτα σημαντική» Αλεξανδρούπολη, την οποία και θέλει να επισκεφθεί άμεσα ώστε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι όλα όσα συμβαίνουν εκεί.

Δηλώνει ευγνώμων και περήφανος που θα περάσει τα επόμενα χρόνια ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, εξυμνεί τις ομορφιές της χώρας από την οποία και ο ίδιος έλκει την καταγωγή του, και καλεί τους Αμερικανούς να την επισκεφθούν για να πάρουν μια γεύση όχι μόνο από το εξαιρετικό φαγητό της αλλά και από τους εκπληκτικούς ανθρώπους της. Μάλιστα, τονίζει πως θα προσπαθήσει να συμβάλει και ο ίδιος στην προσπάθεια που γίνεται από τον Έλληνα υπουργό Τουρισμού κ. Κικίλια για καθιέρωση απευθείας πτήσεων από τη Νέα Υόρκη προς τη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τσούνης αναφέρεται επίσης στον κομβικό ρόλο της Θεσσαλονίκης στην ευρύτερη περιοχή, υπογραμμίζοντας πως «η Θεσσαλονίκη είναι η πρωτεύουσα των Βαλκανίων», ενώ χαρακτηρίζει πολύ σημαντικές τις προσπάθειες που γίνονται για την περιφερειακή ολοκλήρωση ώστε «να δούμε τα Βαλκάνια να συνεχίζουν μαζί στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή