Twitter: Ξήλωσε το Δ.Σ. ο Ελον Μασκ – Παραμένει ο μόνος διευθυντής

Ο Μασκ ξήλωσε το 9μελές διοικητικό συμβούλιο της Twitter Inc - Απέλυσε όλα τα μεγαλοστελέχη - Παραμένει ο μόνος διευθυντής της εταιρείας

by Times Newsroom

Ο Ελον Μασκ είναι πλέον ο μοναδικός διευθυντής στην Twitter Inc αφού με συνοπτικές διαδικασίες διέλυσε το 9μελές διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Η εξαγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης ολοκληρώθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης και εξαρχής ο νέος ιδιοκτήτης οριοθέτησε τα σχέδιά του για τη νέα εποχή του Twitter. Για να υλοποιηθούν όμως τα σχέδιά του θα πρέπει η εταιρεία να καταστεί ιδιωτική.

Έτσι, με την εξαγορά της περασμένης Πέμπτης προχώρησε η διαδικασία διάλυσης του διοικητικού συμβουλίου. «Στις 27 Οκτωβρίου 2022, και ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης, ο κ. Μασκ έγινε ο μοναδικός διευθυντής του Twitter», αναφέρει η εταιρεία σε κατάθεσή της προς την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) που δημοσιεύθηκε σήμερα, Δευτέρα.

Η πόρτα της εξόδου

Όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου βρέθηκαν αυτομάτως εκτός εταιρείας, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μπρετ Τέιλορ και φυσικά ο διευθύνων σύμβουλος Παράγκ Αγκραβάλ.

Το ίδιο βράδυ την πόρτα της εξόδου είδαν και άλλα υψηλά ιστάμενα στελέχη του Twitter, εκτός του διοικητικού συμβουλίου, όπως αποκαλύπτει ο Bussiness Insider. Πρόκειται για τον οικονομικό διευθυντή Νεντ Σίγκαλ, την επικεφαλής νομικό σύμβουλο Βιτζάγια Γκάντε και τον γενικό σύμβουλο Σον Έντζετ.

Σημειώνεται ότι στις αρχικές προθέσεις του Μασκ ήταν να συμμετάσχει και ο ίδιος στο διοικητικό συμβούλιο ωστόσο ακολούθησε η δημόσια κόντρα με τον Αγκραβάλ μέσω μηνυμάτων που όπως φαίνεται τον έκανε να αλλάξει γνώμη.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των New York Times δεν αποκλείεται ο Μασκ να προχωρήσει σε σύσταση νέου Δ.Σ. εντός των επόμενων εβδομάδων.

Το σίριαλ

Για την ιστορία, το σίριαλ της εξαγοράς του Twitter από τον Μασκ ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο όταν προσέφερε 54,20 δολάρια για κάθε μετοχή της εταιρείας, αφού προηγουμένως έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχός της. Ωστόσο, τον Ιούλιο απέσυρε την πρότασή του προφασιζόμενος ότι ο αριθμός των bots (δηλαδή των λογαριασμών που είναι εικονικοί) είναι πολύ μεγαλύτερος από τον εμφανιζόμενο.

Ακολούθησε μήνυση από την πλευρά της εταιρείας σε μια προσπάθεια να πιεστεί ο Μασκ και να ολοκληρώσει την εξαγορά, κάτι που τελικά έγινε με τον δισεκατομμυριούχο να ανανεώνει την πρότασή του στις αρχές Οκτωβρίου.

Και επειδή ο Ίλον Μασκ είναι άνθρωπος με ιδιαίτερο ταπεραμέντο, μέσα στις αλλαγές που έκανε είναι και της σύντομης περιγραφής στο λογαριασμό του στο Twitter όπου πλέον αναγράφει απλά  «Chief Twit».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή