Τζάστιν Τριντό για το «κομβόι» των αντιεμβολιαστών: Οι παράνομες διαδηλώσεις έχουν παραλύσει την πρωτεύουσα και την οικονομία

Ο αποκλεισμός της γέφυρας Ambassador έχει ήδη αντίκτυπο στην αυτοκινητοβιομηχανία και τους Καναδούς εργαζόμενους

by Times Newsroom

Ο Τζάστιν Τριντό, πρωθυπουργός του Καναδά, δήλωσε ότι οι «αποκλεισμοί» είναι «απαράδεκτοι» και έχουν «αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία», αναφερόμενος στο κίνημα διαμαρτυρίας κατά των υγειονομικών μέτρων στη χώρα, το οποίο διαρκεί εδώ και δύο εβδομάδες.

«Οι αποκλεισμοί, οι παράνομες διαδηλώσεις είναι απαράδεκτοι» και «έχουν αρνητικό αντίκτυπο για τα καταστήματά μας, τις μονάδες παραγωγής μας», δήλωσε ο ηγέτης του Καναδά ενώπιον των βουλευτών. Την ίδια στιγμή η πρωτεύουσα Οτάβα και ορισμένοι βασικοί εμπορικοί δρόμοι έχουν παραλύσει εδώ και μέρες. «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό», τόνισε.

Η κινητοποίηση, που αρχικά ονομάστηκε «κομβόι ελευθερίας» και είχε στόχο τη διαμαρτυρία για την απόφαση να υποχρεωθούν οι φορτηγατζήδες να εμβολιαστούν προκειμένου να περάσουν τα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, εξελίχθηκε σε μια γενική διαμαρτυρία κατά των υγειονομικών μέτρων στο σύνολό τους και κατά της κυβέρνησης.

Ο οικονομικός αντίκτυπος

Εδώ και τρεις ημέρες, διαδηλωτές έχουν αποκλείσει και τη γέφυρα Ambassador, η οποία συνδέει την πόλη Ουίνδσορ του Καναδά με το Ντιτρόιτ των ΗΠΑ.

Αυτή η γέφυρα είναι ζωτικής σημασίας για την αυτοκινητοβιομηχανία αλλά και για τα αμερικανικά νοσοκομεία που απασχολούν πολλές Καναδές νοσοκόμες: σχεδόν 40.000 άνθρωποι τη διασχίζουν καθημερινά και από αυτήν διακινούνται αγαθά αξίας 323 εκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων.

«Ο αποκλεισμός θέτει σε κίνδυνο τις αλυσίδες εφοδιασμού, την αυτοκινητοβιομηχανία, επειδή αυτή η γέφυρα είναι ένα βασικό κανάλι», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, προσθέτοντας ότι η ομάδα του προέδρου Τζο Μπάιντεν βρίσκεται σε «στενή επαφή» με τις καναδικές και αμερικανικές συνοριακές αρχές.

«Η διακοπή της κυκλοφορίας βασικών αγαθών και υπηρεσιών πάνω στη γέφυρα Ambassador έχει ήδη τεράστιο αντίκτυπο στη βιομηχανία και τους Καναδούς εργαζόμενους», δήλωσε ο Μπιλ Μπλερ, υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Σχεδόν 5.000 εργάτες εργοστασίων της περιοχής στάλθηκαν στα σπίτια τους λόγω «εγκληματικών ενεργειών» διαδηλωτών, διευκρίνισε. Οι διαδηλωτές «παραβαίνουν τον νόμο» πρόσθεσε ο υπουργός για τη Δημόσια Ασφάλεια, Μάρκο Μεντισίνο.

«Πολύ ανήσυχος» για τις οικονομικές συνέπειες στην περιοχή, ο Ντρου Ντίλκενς, ο δήμαρχος του Ουίνδσορ, μιας πόλης 200.000 κατοίκων, ζήτησε ενισχύσεις για να τερματιστούν οι διαδηλώσεις.

Χιλιάδες χιλιόμετρα μακρύτερα, διαδηλωτές απέκλεισαν ξανά το συνοριακό πέρασμα Κουτς, στην Αλμπέρτα του δυτικού Καναδά, καθώς και γύρω από το κοινοβούλιο του Γουίνιπεγκ στη Μανιτόμπα, στα κεντρικά της χώρας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com