Τζεφ Μπέζος: Όταν ο δισεκατομμυριούχος δούλευε στα McDonald’s και έψηνε μπιφτέκια – Η νοσταλγική ανάρτηση

Πώς ο επιχειρηματίας από το... μηδέν έφτασε να γίνει ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - Οι συμβουλές του για τους νέους

by Times Newsroom

Ο δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος επισκέφτηκε τα McDonald’s – τον πρώτο του εργοδότη – για να απολαύσει ένα γρήγορο γεύμα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Ο 58χρονος ιδρυτής της Amazon μοιράστηκε μια φωτογραφία στο Twitter που τον δείχνει να τρώει ένα μπέργκερ και μάλιστα από το βλέμμα στο πρόσωπό του, φαίνεται πως το απολαμβάνει.

«Η πρώτη μου δουλειά», έγραψε ο Μπέζος στο Twitter. «Και ακόμα το ίδιο υπέροχο μπέργκερ. Χαρούμενη Κυριακή!» πρόσθεσε στην ανάρτησή του ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας.

Ο Μπέζος, ο οποίος τώρα κατατάσσεται μεταξύ των πλουσιότερων ατόμων του κόσμου, με εκτιμώμενη περιουσία 153,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes, εργαζόταν στα McDonald’s όταν ήταν μαθητής γυμνασίου. Ο ίδιος μπορεί να παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος της Amazon το 2021, παραμένει ωστόσο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας, που ο ίδιος δημιούργησε.

Ο 58χρονος έχει δηλώσει σε προηγούμενη συνέντευξή του, ότι ο χρόνος που δούλευε στο fast food ως μαθητής γυμνασίου τη δεκαετία του 1980, του έμαθε ότι η εξυπηρέτηση πελατών ήταν «πραγματικά δύσκολη». «Ήμουν μάγειρας. Δεν με άφηναν να βρίσκομαι δίπλα στους πελάτες», είπε ειρωνικά ο Μπέζος. «Αυτό ήταν το στάδιο της εφηβικής μου ακμής. Μου έλεγαν, «Χμ, γιατί δεν δουλεύεις πίσω;», μεταδίδει η Dailymail.

Ο Μπέζος μίλησε για την πρώτη του δουλειά ως μάγειρας στα McDonald’s στο Μαϊάμι κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης του 2018 στην Fast Company. «Ένα από τα μεγάλα “δώρα” που πήρα από αυτή τη δουλειά είναι ότι μπορώ να σπάω αυγά με το ένα χέρι», είπε ο Μπέζος, ενώ αναφέρθηκε και στις ώρες που προτιμά να εργάζεται. «Η αγαπημένη μου βάρδια ήταν το πρωί του Σαββάτου. Το πρώτο πράγμα που θα έκανα είναι να πάρω ένα μεγάλο μπολ και να σπάσω 300 αυγά σε αυτό» θυμάται για την πρώτη του δουλειά.

Ο Μπέζος είπε πως ακόμα ένα από τα πράγματα που είναι πραγματικά διασκεδαστικό όταν δουλεύεις στα McDonald’s είναι πως πρέπει « να είσαι πολύ γρήγορος σε όλα αυτά τα πράγματα», συνέχισε. «Δείτε πόσα αυγά μπορείτε να σπάσετε σε ένα μικρό διάστημα και παρόλα αυτά να μην έχετε κανένα τσόφλι». Ο Μπέζος συμβούλεψε τους νέους πως πρέπει «να έχετε πάντα τα μάτια σας ανοιχτά για μαθήματα που μπορείτε να μάθετε σε οποιαδήποτε συναυλία, ακόμα και όταν γυρίζετε τα μπιφτέκια για τα μπέργκερ».

«Μπορείς να μάθεις την ευθύνη σε οποιαδήποτε δουλειά, αν την πάρεις στα σοβαρά», είπε στο βιβλίο, «Χρυσή Ευκαιρία: Αξιοσημείωτες Καριέρες που Ξεκίνησαν στα McDonald’s». «Μαθαίνεις πολλά ως έφηβος που εργάζεσαι στα McDonald’s», είπε. «Είναι διαφορετικό από αυτό που μαθαίνεις στο σχολείο. Μην υποτιμάτε την αξία αυτού!» τόνισε ο δισεκατομμυριούχος.

Πώς ο Τζεφ Μπέζος έγινε ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Γεννημένος το 1964 σε ένα ταπεινό περιβάλλον, ο Μπέζος σπούδασε μηχανικός στο κολέγιο και πέρασε τα φοιτητικά του χρόνια δουλεύοντας στον τραπεζικό τομέα και την τεχνολογία. Το 1993 ξεκίνησε να πουλά βιβλία μέσω αυτής της νέας εφεύρεσης που είναι γνωστή ως «το Διαδίκτυο».

Έπεισε τους φίλους και την οικογένειά του να επενδύσουν και τους προειδοποίησε ότι η επιχείρησή του ήταν 70% πιθανό να αποτύχει. Η νέα του επιχείρηση, την οποία ονόμασε Amazon, απογειώθηκε.

Ο Μπέζος έκανε το πρώτο του εκατομμύριο το 1997 όταν συγκέντρωσε 54 εκατομμύρια δολάρια μέσω της αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO) της Amazon. Το 1998 επεκτάθηκε πέρα ​​από τα βιβλία στην πώληση όλων των ειδών καταναλωτικών αγαθών. Άρχισε να εξαγοράζει άλλες εταιρείες και η επιχείρηση αναπτύχθηκε γρήγορα καθώς έγινε γνωστό όνομα και απείλησε να θέσει εκτός λειτουργίας τα παραδοσιακά καταστήματα στους δρόμους. Ο ερχομός της πανδημίας του κορονοϊού ήταν που πραγματικά εδραίωσε τον Τζεφ Μπέζος ως έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Με χώρες παγκοσμίως «κλειδωμένες» και καταστήματα κλειστά, ο μισός κόσμος στράφηκε στην Amazon για να πάρει τα αγαθά του. Η περιουσία του Τζεφ Μπέζος σχεδόν διπλασιάστηκε το 2020, φτάνοντας τελικά στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com