Τζεν Ψάκη: Ο Τζο Μπάιντεν δεν αναλώνεται στα social media

by Times Newsroom 1

«Δηκτική» απάντηση του Λευκού Οίκου στα σχόλια περί «χαμηλής αλληλεπίδρασης» του Μπάιντεν στα social media

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκη υπερασπίστηκε τη Δευτέρα το στυλ επικοινωνίας του Προέδρου Τζο Μπάιντεν αφότου ένας γερουσιαστής Ρεπουμπλικάνων αναφέρθηκε σε ένα άρθρο του Politico σχετικά με την περιορισμένη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του προέδρου, για να αμφισβητήσει την ηγετική ικανότητα του κ. Μπάιντεν.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν ξοδεύει το χρόνο του στην ανάρτηση στο twitter θεωριών συνωμοσίας», δήλωσε η κα. Ψάκη σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σε ένα εμφανώς δηκτικό σχόλιο για τις συνήθειες του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, πριν η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων να αναστείλει οριστικά τον λογαριασμό του μετά τις ταραχές του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου.

Τα σχόλια της κ. Ψάκη ήρθαν σε απάντηση στον Γερουσιαστή Τζον Κορνίν, αφού ανέφερε αποσπάσματα από ένα άρθρο του Politico που χαρακτήρισε τα tweets του κ. Μπάιντεν «ασύλληπτα συμβατικά».

«Τα tweets από τον λογαριασμό του είναι περιορισμένα και, όταν έρχονται, είναι ασυνήθιστα συμβατικά. Τα δημόσια σχόλια είναι σε μεγάλο βαθμό γραμμένα ήδη. Ο Μπάιντεν επέλεξε λιγότερες συνεντεύξεις με καθιερωμένα μέσα και δημοσιογράφους.»

Η Τζεν Ψάκη απάντησε στον ισχυρισμό τη Δευτέρα και είπε ότι ο κ. Μπάιντεν «ξοδεύει τον χρόνο του δουλεύοντας για λογαριασμό του αμερικανικού λαού».

Η προσέγγιση του προέδρου Μπάιιντεν διαφέρει σημαντικά από αυτήν του κ. Τραμπ, ο οποίος έκανε τακτικά προεδρικές ανακοινώσεις μέσω tweets αργά το βράδυ και εμφανιζόταν συχνά σε κανάλια, ιδιαίτερα στο Fox News. Ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποιούσε επίσης το Twitter για να επιτεθεί στους πολιτικούς του αντιπάλους και να κερδίσει υποστήριξη από τη βάση του.

Προς το τέλος της προεδρίας του, ο κ. Τραμπ χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαδώσει αβάσιμους ισχυρισμούς και θεωρίες συνωμοσίας για τις προεδρικές εκλογές του 2020. Το Twitter και το Facebook τελικά απέκλεισαν τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ από τις πλατφόρμες τους ως απόκριση στον ρόλο του πρώην προέδρου στην εξέγερση του Καπιτωλίου, όταν πλήθος των υποστηρικτών του εισέβαλαν στο κτίριο.

Με πλήροφορίες από το Business Insider

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή