Τζον ΜάκΑφι: Η σορός του εκκεντρικού μεγιστάνα παραμένει εδώ και ένα χρόνο σε ισπανικό νεκροτομείο

Τι έδειξε η νεκροψία, γιατί αντιδρά η οικογένεια

by Times Newsroom

Έναν ολόκληρο χρόνο παραμένει σε ισπανικό νεκροτομείο η σορός του επιχειρηματία Τζον ΜάκΑφι, καθώς εκκρεμεί η προσφυγή που έχει καταθέσει η οικογένειά του για περαιτέρω έρευνες για τα αίτια του θανάτου του, ανακοίνωσαν οι αρχές και ο δικηγόρος της οικογένειας.

Ο Τζον ΜάκΑφι, ο δημιουργός του πρώτου αντιικού λογισμικού που έγινε ευρέως διαθέσιμο στον κόσμο το 1987, βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 75 ετών, στις 23 Ιουνίου 2021 στο κελί του σε φυλακή της Βαρκελώνης. Λίγες ώρες πριν ισπανικό δικαστήριο έδωσε άδεια για την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες για υπόθεση φοροδιαφυγής.

Ο Βρετανοαμερικανός μεγιστάνας βρισκόταν στην φυλακή 8 μήνες μετά την σύλληψή του στη Ισπανία, αφού διέφευγε επί χρόνια καταζητούμενος από τις αμερικανικές αρχές.

Η νεκροψία και οι αντιρρήσεις της οικογένειας

Η νεκροψία έδειξε ότι αυτοκτόνησε. Λίγο μετά τον θάνατό του η χήρα του Τζον Μάκαφι είχε δηλώσει ότι ο σύζυγός της δεν είχε τάσεις αυτοκτονίας και ότι θα αναζητήσει «απαντήσεις».

Η οικογένειά του θεώρησε ότι η νεκροψία υπήρξε ατελής και ζήτησε περαιτέρω έρευνα, την οποία αρνήθηκε ο τοπικός δικαστής, δήλωσε χθες ο δικηγόρος της οικογένειας Χαβιέρ Βιγιάλμπα. Η οικογένεια άσκησε έφεση κατά της απόφασης του δικαστή.

Στην συνέχεια, δικαστής αποφάσισε ότι το σώμα του Τζον Μάκαφι δεν μπορεί να επιστραφεί στην οικογένειά του μέχρι την εκδίκαση της έφεσης αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP.

Η σορός παραμένει στο νεκροτομείο της Βαρκελώνης όπου έγινε η νεκροψία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του καταλανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, σχολιάζοντας ότι δεν είναι σύνηθες αναγνωρισμένα πτώματα που έχουν ζητηθεί από τις οικογένειές τους να παραμένουν στο νεκροτομείο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή