Η Πενέλοπε Κρουζ αποφάσισε να υπερασπιστεί γραπτώς τον καλό της φίλο Τζόνι Ντεπ, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με μία αγωγή 50 εκατ. δολαρίων για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον την πρώην συζύγου του, Άμπερ Χερντ.

H ηθοποιός, ακολουθώντας την τακτική της Ουινόνα Ράιντερ που με γραπτή της δήλωση εξηγούσε ότι δεν πιστεύει τις κατηγορίες της Άμπερ Χερντ, εξέφρασε τη στήριξή της, μιλώντας για εκείνον με τα καλύτερα λόγια.

Σύμφωνα με το The Blast που έχει στην κατοχή του τη γραπτή της δήλωση, η 45χρονη ηθοποιός έγραψε τα εξής:

«Γνώρισα τον Τζόνι Ντεπ  όταν ήμουν 19 ετών. Ήταν στη Μαδρίτη και μου τον σύστησε ο Pedro Almodovar. Οι μοναδικές προτάσεις που ήξερα να πω στα αγγλικά τότε ήταν, “τι κάνεις” και “θέλω να δουλέψω με τον Τζόνι Ντεπ”.

Πολλά χρόνια έχουν περάσει και όχι μόνο έχω κάνει τρεις ταινίες μαζί του, αλλά επίσης τον θεωρώ εξαιρετικό φίλο. Πάντα με εντυπωσίαζε η ευγένειά του, το λαμπρό μυαλό του, το ταλέντο του και η ιδιόρρυθμη αίσθηση του χιούμορ του.

Έχω δει τον Τζόνι σε τόσες καταστάσεις και πάντα ήταν ευγενικός με όλους γύρω του. Είναι ένας από τους πιο γενναιόδωρους ανθρώπους που γνωρίζω. Κατά τη διάρκεια των έξι μηνών της πρώτης μου εγκυμοσύνης, περνούσα κάθε μέρα μαζί του όσο γυρίζαμε τους Πειρατές της Καραϊβικής.

Ο σύζυγός μου κι εγώ δεν θα ξεχάσουμε ποτέ πόσο γλυκά, προστατευτικά και ευγενικά μου συμπεριφερόταν σε κάθε βήμα εκείνης της διαδικασίας. Τον αγαπάμε πάρα πολύ και νιώθω τυχερή που έχω κάποιον τόσο ξεχωριστό στη ζωή μου».

Θυμίζουμε ότι η Πενέλοπε Κρουζ και ο Τζόνι Ντεπ συμπρωταγωνίστησαν στις ταινίες «Blow», «Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides» και «Murder on the Orient Express»