Τζόνσον: «Aμφιβάλλει» για την ειλικρίνεια του Πούτιν στις συνομιλίες με την Ουκρανία

«Τίποτα δεν έχω δει μέχρι στιγμής στη συμπεριφορά του που να με κάνει να σκεφτώ ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ειλικρινής», είπε

by Times Newsroom

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον «αμφιβάλλει» για την «ειλικρίνεια» του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την έναρξη των συνομιλιών με την Ουκρανία.

Οι συνομιλίες μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων εκπροσώπων πρόκειται να ξεκινήσουν στα σύνορα της Λευκορωσίας το πρωί της Δευτέρας, τοπική ώρα, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον ουκρανικό καθολικό καθεδρικό ναό στο Λονδίνο την Κυριακή, ο Τζόνσον είπε ότι ο Πούτιν «αποφάσισε να διεξαγάγει έναν πόλεμο από επιλογή εναντίον του λαού της Ουκρανίας». «Αν θέλει να σταματήσει, αν θέλει να αποσυρθεί, αν θέλει να διαπραγματευτεί, αυτά είναι πολύ καλά νέα. Έχω τις αμφιβολίες μου, πρέπει να πω. Τίποτα δεν έχω δει μέχρι στιγμής στη συμπεριφορά του που να με κάνει να σκεφτώ ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ειλικρινής», είπε ο Τζόνσον.

Συνεχίζοντας ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι αν ο Ρώσος πρόεδρος είναι ειλικρινής, «πρέπει να αποσύρει την πολεμική του μηχανή από την Ουκρανία». Ο Τζόνσον είπε ότι η απόφαση του Πούτιν να θέσει τις δυνάμεις αποτροπής της χώρας του, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων, σε κατάσταση υψηλού συναγερμού είναι «μια απόσπαση της προσοχής από την πραγματικότητα του τι συμβαίνει στην Ουκρανία».

Σημείωσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν «μερικές από τις υλικοτεχνικές δυσκολίες», αναφέροντας επίσης τις πρόσφατες ρωσικές απώλειες. «Αυτό είναι ένα καταστροφικό, ακατάλληλο εγχείρημα από τον πρόεδρο Πούτιν. Δεν μπορεί να οδηγήσει σε τίποτα καλό, για τη Ρωσία, όπως λέγαμε συνεχώς στη Δύση από την αρχή. Πρέπει να τελειώσει. Εάν έχει πρόταση για διαπραγμάτευση και αποχώρηση, τότε τόσο το καλύτερο», τόνισε ο Τζόνσον.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com