Τζόνσον: Δεν παραιτείται από πρωθυπουργός, λόγω των κορονοπάρτι – «Θα ήταν ανεύθυνη πράξη»

«Να καταλαβαίνουμε τα λάθη μας και να πηγαίνουμε παρακάτω»

by Times Newsroom

Ο Μπόρις Τζόνσον που έχει ήδη καταδικαστεί για ορισμένα κορονοπάρτι την περίοδο του lockdown στη Βρετανία και έχει εις βάρος του ανοιχτή κοινοβουλευτική έρευνα, δήλωσε ότι είναι ανεύθυνο να παραιτηθεί από πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Τζόνσον έδωσε συνέντευξη στον δημοφιλή εκπαιδευτικό ιστότοπο mumsnet.com και κατά την διάρκεια των ερωτήσεων, λογομάχησε με ένα χρήστη, ο οποίος τον χαρακτήρισε «παθολογικό ψεύτη», τόσο γιατί δεν παραιτείται, όσο και γιατί αρχικά είχε αρνηθεί τα κορονοπάρτι.

«Γιατί να σας πιστέψουμε αφού αποδείχτηκε ότι είστε παθολογικός ψεύτης;», ρώτησε ο χρήσητς με τον Βρετανό πρωθυπουργό να απαντά: «Δεν μπορώ να καταλάβω πως θα ήταν υπεύθυνο πράγμα εκ μέρους μου να εγκαταλείψω το σχέδιο που υλοποιώ, δεδομένων όσων συμβαίνουν. Πρέπει να μαθαίνουμε (από όσα έγιναν), να καταλαβαίνουμε τα λάθη μας και να πηγαίνουμε παρακάτω».

Μάλιστα, η έκθεση, την περασμένη εβδομάδα, μιας ανώτατης δημόσιας λειτουργού που κατέγραψε τις παραβιάσεις των κανονισμών κατά τη διάρκεια της καραντίνας από την Ντάουνινγκ Στριτ, αντί να βάλει τέλος στο σκάνδαλο, ώθησε και άλλους να ζητήσουν την παραίτηση του Τζόνσον. Χρειάζεται να κατατεθούν 54 επιστολές από Συντηρητικούς βουλευτές στην αποκαλούμενη «Επιτροπή 1922» του κόμματος προκειμένου να τεθεί ζήτημα ψήφου εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Τζόνσον. Περίπου 30 έχουν ζητήσει δημοσίως την απομάκρυνσή του αλλά είναι άγνωστο πόσοι έχουν υποβάλει τέτοιες επιστολές.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή