Τζόνσον: Οι Εβραίοι της Βρετανίας δεν πρέπει να υπoστούν «επαίσχυντο ρατσισμό»

by Times Newsroom 1

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει χώρος για αντισημιτισμό στην κοινωνία και ότι οι Βρετανοί εβραίοι δεν πρέπει να υποστούν «επαίσχυντο ρατσισμό».

«Δεν υπάρχει χώρος για αντισημιτισμό στην κοινωνία μας», δήλωσε ο κ. Τζόνσον μέσω Twitter. «Εν όψει της γιορτής του Σαβουότ, είμαι στο πλευρό των εβραίων της Βρετανίας που δεν πρέπει να υποστούν επαίσχυντο ρατσισμό που είδαμε να συμβαίνει σήμερα».

Ο Τζόνσον δεν διευκρίνισε σε ποιο περιστατικό αναφερόταν.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο νωρίτερα σήμερα δείχνει μια πομπή αυτοκινήτων που φέρουν παλαιστινιακές σημαίες και κινούνται στο βόρειο Λονδίνο μεταδίδοντας αντισημιτικά μηνύματα από μεγάφωνο.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα το βίντεο ή πότε αυτό γυρίστηκε.

Η μητροπολιτική αστυνομία της Βρετανίας είπε: «Γνωρίζουμε ότι ένα βίντεο φαίνεται να δείχνει αντισημιτική γλώσσα που ακούγεται από μια αυτοκινητοπομπή στην περιοχή του Σεντ Τζονς Γουντ σήμερα το απόγευμα».

«Οι αξιωματικοί διεξάγουν επείγουσες έρευνες για να βρουν τους υπεύθυνους. Αυτό το είδος συμπεριφοράς δεν θα γίνει ανεκτό».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή