Τζόνσον: Πέταξε το γάντι στους διαφωνούντες υπουργούς – Τους προκάλεσε σε μονομαχία για την ηγεσία

Ξεκαθάρισε ότι δεν παραιτείται

by Times Newsroom

Ο Μπόρις Τζόνσον παραμένει ανυποχώρητος και ανεβάσει τον πήχη στις επιθέσεις που δέχεται από μέλη της κυβέρνησης του, καθώς προκάλεσε τους υπουργούς που διαφωνούν μαζί του, να μονομαχήσουν για την ηγεσία των Συντηρητικών.

Συγκεκριμένα, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του ότι έχουν δύο επιλογές: είτε να επικεντρωθούν το καλοκαίρι στην επίλυση των οικονομικών ζητημάτων, είτε να συμμετάσχουν σε έναν «αγώνα για την εξουσία».

«Μου είπαν ότι ο πρωθυπουργός είναι ανυποχώρητος και δεν θα παραιτηθεί», ανέφερε μέσω του Twitter η πολιτική συντάκτρια του καναλιού, Ανούσκα Αστάνα. «Οι πηγές μου λένε ότι είπε στους συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο ότι θα επικεντρωθούν είτε στην οικονομική ανάπτυξη είτε στο χάος μιας αναμέτρησης για την ηγεσία, και της συνακόλουθης πίεσης για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times, η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ είναι το τελευταίο μέλος του υπουργικού συμβουλίου που τάχθηκε στο πλευρό των συναδέλφων της οι οποίοι ζητούν την παραίτηση του Τζόνσον.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή