Τζορτζ Μίτσελ: H FAZ έκανε αφιέρωμα στον ελληνικής καταγωγής μεγιστάνα

Ο Μίτσελ ήταν πρωτοπόρος σε θέματα περιβαλλοντικής και οικονομικής βιωσιμότητας, έχοντας ιδρύσει στα μέσα της δεκαετίας του ‘70 την κοινότητα Γούντλαντς, μια «πράσινη» πόλη στο Τέξας που συνδύαζε μια νέα μορφή οικισμού που σέβεται τη φύση.

by Times Newsroom

Τον ελληνικής καταγωγής μεγιστάνα της ενέργειας, Τζορτζ Μίτσελ, παρουσίασε σε αφιέρωμά της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) χαρακτηρίζοντάς τον «έναν από τους μεγαλύτερους  φιλάνθρωπους της Αμερικής».

Με τη σύζυγό του δημιούργησαν το Ίδρυμα «Cynthia and George Mitchell Foundation». Το ίδρυμα χρηματοδοτεί έργα που προάγουν το περιβάλλον, την κοινωνική ισότητα και την οικονομία, στον τομέα της καθαρής ενέργειας, της βιωσιμότητα του φυσικού αερίου, την βιωσιμότητα και το νερό.

Ο Τζόρτζ Μίτσελ απεβίωσε το 2013 σε ηλικία 94 ετών.

«Ο Μίτσελ ίδρυσε την κοινότητα Γούντλαντς, βόρεια του Χιούστον, μέσα της δεκαετίας ‘70 σε 117 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικής έκτασης τα οποία αγόρασε. Στόχος του ήταν να δημιουργήσει εκεί μια μορφή οικισμού, που να βρίσκεται σε αρμονία με τη φύση», αναφέρει η FAZ.

«Στις ΗΠΑ η καταγωγή διαδραματίζει μικρότερο ρόλο στην πορεία που θα πάρει κανείς στη ζωή του σε σύγκριση με άλλες χώρες. Ο πατέρας του Μίτσελ μετανάστευσε στις ΗΠΑ, όντας ένας φτωχός, αναλφάβητος βοσκός στην Ελλάδα. Η οικογένειά του, η οποία είχε εγκατασταθεί στο Γκάλβεστον, νότια του Χιούστον, βρισκόταν διαρκώς αντιμέτωπη με οικονομικά προβλήματα. (…) Ο Τζορτζ Μίτσελ εξελίχθηκε σε μεγιστάνα της ενέργειας, δισεκατομμυριούχο και έναν από τους μεγαλύτερους φιλάνθρωπους της Αμερικής. Και ελάχιστα μαρτυρούσαν τότε ότι θα εξελισσόταν και σε πρωτοπόρο σε θέματα βιωσιμότητας», γράφει η εφημερίδα.

Το 2004, το περιοδικό Forbes υπολόγισε την περιουσία του σε 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια, κατατάσσοντάς τον ανάμεσα στους 500 πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com