Βαλερί Πεκρές: Η Μαρίν Λε Πεν είναι σαν τον λύκο στην Κοκκινοσκουφίτσα

by Times Newsroom 1

Για αντισημιτισμό στο ακροδεξιό RN έκανε λόγο η περιφερειάρχης του Ιλ-ντε-Φρανς

«Η Μαρίν Λε Πεν είναι σαν τον λύκο που μεταμφιέζεται γιαγιά στην Κοκκινοσκουφίτσα», επειδή στον Εθνικό Συναγερμό (Rassemblement National, RN) «οι αντισημιτές είναι ακόμα εκεί». Σε αυτήν την ιδιαίτερη δήλωση προχώρησε η Βαλερί Πεκρές, περιφερειάρχης του Ile-de France, αποκλείοντας ταυτόχρονα οποιαδήποτε συμμαχία με το La République En Marche (LREM) στις περιφερειακές εκλογές του Ιουνίου.

«Το RN είναι σαν την Κοκκινοσκουφίτσα που ο λύκος που μεταμφιέζεται ως γιαγιά. Η κυρία Λε Πεν είναι ο λύκος που μεταμφιέζεται ως γιαγιά. Αλλά αν ανοίξουμε την ντουλάπα, συνειδητοποιούμε ότι οι αντισημίτες είναι ακόμα εκεί », υπογράμμισε η απερχόμενη περιφερειάρχης του Ιλ-ντε-Φρανς με το LREM μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Η κυρία Πεκρές ανέφερε ότι ο Ζαν-Φρανσουά Ζαλκ, Ευρωβουλευτής, μέλος του ακροδεξιού RN, «ο οποίος το 2000 έκανε αρνητικές παρατηρήσεις σχετικά με τους θαλάμους αερίου» και ο περιφερειακός σύμβουλος Αξέλ Λουστό του Εθνικού Συναγερμού «που όταν ονομάσαμε το Περιφερειακό Συμβούλιο με το όνομα Simone Veil, άφησε να εννοηθεί ότι δεν χρειάζεται να αποτίσουμε φόρο τιμής».

Πάντως στις δημοσκοπήσεις η κα. Πεκρές προηγείται του Ζορντάν Μπαρντελά, νούμερο 2 στο RN, αν και δεν λείπουν οι φήμες κατά τις οποίες προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2022.

Η συντηρητική Πεκρές ήταν μέλος των Les Republicains, της κεντροδεξιάς του Νικολά Σαρκοζί. Αποχώρησε το 2017 ιδρύοντας το Soyons Libres.

Με πληροφορίες από τη Le Figaro

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή