Βαρβιτσιώτης από τη Ρώμη: Η τουρκική προκλητικότητα δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από την Ευρώπη

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών συνάντησε τον νέο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιταλίας Raffaele Fitto

by Times Newsroom

«Με την Ιταλία μοιραζόμαστε κοινές θέσεις σε θέματα ενέργειας, πληθωρισμού και μετανάστευσης, γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει μία ενιαία, σοβαρή και συγκροτημένη ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε από τη Ρώμη ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον νέο Ιταλό ομόλογό του, Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Συνοχής και Σχεδίου Εθνικής Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Raffaele Fitto σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης, που είναι ο πρώτος Έλληνας Υπουργός που συναντά μέλος της νέας ιταλικής κυβέρνησης αλλά και ο πρώτος Ευρωπαίος Υπουργός που συναντά τον νέο Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιταλίας, τόνισε ότι αντάλλαξαν απόψεις για τα μεγάλα και ζωντανά προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε μαζί για να ενισχύσουμε τις ευρωπαϊκές απαντήσεις στις σύγχρονες προκλήσεις», επισήμανε.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν το ενεργειακό, το μεταναστευτικό, οι διμερείς σχέσεις και το περιβάλλον ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στη Λιβύη και για τον τρόπο που η Ευρώπη θα αποκτήσει νέες πηγές ενέργειας πέρα από τη Ρωσία, ιδιαίτερα από τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. «Για να γίνει αυτό, η Ιταλία θα πρέπει να βρεθεί στην ίδια θέση με την Ελλάδα, ώστε να προχωρήσουν τα έργα που έχουν σχέση με την αξιοποίηση όλων αυτών των δεξαμενών αερίου και των ενεργειακών πόρων που έχουν βρεθεί στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Fitto για τις εξελίξεις σε σχέση με την τουρκική προκλητικότητα, η οποία, όπως σημείωσε, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από την Ευρωπαϊκή πλευρά. Όπως ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο ομόλογός του τον διαβεβαίωσε ότι η Ιταλία παραμένει ταυτισμένη με τη θέση που υποστηρίζει τα ελληνικά συμφέροντα και τα ελληνικά δίκαια.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com