Βασιλιάς Κάρολος: Πρώτη επίσημη επίσκεψη σε Γαλλία και Γερμανία

Ο Βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα αναμένεται να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία και τη Γερμανία από την Κυριακή 26 Μαρτίου έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του παλατιού: «Η επίσκεψη πραγματοποιείται για να εορταστεί η σχέση της Βρετανίας με την Γαλλία και τη Γερμανία, σηματοδοτώντας τις κοινές ιστορίες, τον πολιτισμό και τις αξίες. Θα προσφέρει επίσης την ευκαιρία να κοιτάξουμε μπροστά και να καταδείξουμε τους πολλούς τρόπους με τους οποίους το Ηνωμένο Βασίλειο εργάζεται σε συνεργασία με τη Γαλλία και τη Γερμανία, είτε πρόκειται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, είτε για την απάντηση στη σύγκρουση στην Ουκρανία, είτε για τις εμπορικές και επενδυτικές ευκαιρίες ή για να μοιραστούν τα καλύτερα από τις τέχνες και τον πολιτισμό μας».

Το πλήρες  πρόγραμμα του ταξιδιού του βασιλικού ζεύγους στο Παρίσι

Από την Κυριακή 26 Μαρτίου έως την Τετάρτη 29 θα βρίσκονται στο Γαλλία, αρχικά στο Παρίσι ενώ την Τρίτη 28, θα επισκεφτούν το Μπορντό.

Τα κυριότερα σημεία του γαλλικού τους προγράμματος περιλαμβάνουν:

  • Συμμετοχή μαζί με τον Γάλλο Πρόεδρο σε τελετή μνήμης και κατάθεση στεφάνων στην Αψίδα του Θριάμβου.
  • Ο Βασιλιάς Κάρολος θα απευθυνθεί σε Γερουσιαστές και μέλη της Εθνοσυνέλευσης στη Γαλλική Γερουσία.
  • Η Βασίλισσα Καμίλα, μαζί με την κ. Μακρόν, θα εγκαινιάσουν επίσημα τη νέα έκθεση Manet and Degas στο Musée d’Orsay.
  • Το βασιλικό ζεύγος θα είναι επίτιμοι προσκεκλημένοι σε επίσημο συμπόσιο που θα διοργανωθεί από τον Πρόεδρο και την κα Μακρόν στο Chateau de Versailles.
  • Ο Βασιλιάς Κάρολος θα επισκεφτεί τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού στα περίχωρα του Μπορντό, ακούγοντας τις εμπειρίες από εργαζόμενους στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και την τοπική κοινότητα·
  • Κατόπιν θα παραστούν στα εγκαίνια του Βρετανικού Προξενείου στο Μπορντό και θα συναντήσουν μέλη της τοπικής γαλλικής και βρετανικής κοινότητας.
  • Το βασιλικό ζεύγος θα περιοδεύσει επίσης σε έναν βιολογικό αμπελώνα, ο οποίος έχει πρωτοστατήσει σε μια βιώσιμη προσέγγιση στην παραγωγή κρασιού.

Το πρόγραμμα του ταξιδιού στο Βερολίνο

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου ο  βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα αναμένεται να φτάσουν στο Βερολίνο. Την Πέμπτη 30 θα επισκεφθούν την πόλη Βερολίνο και το Βρανδεμβούργο, πριν κατευθυνθούν στο Αμβούργο την Παρασκευή 31 Μαρτίου.

Στη Γερμανία, τα κυριότερα σημεία του προγράμματος τους περιλαμβάνουν:

  • Εθιμοτυπική υποδοχή από τον Πρόεδρο Steinmeier και την σύζυγό του κυρία Büdenbender στην Πύλη του Βρανδεμβούργου.
  • Το βασιλικό ζεύγος θα είναι επίτιμοι προσκεκλημένοι σε ένα επίσημο συμπόσιο, που θα διοργανωθεί από τον Πρόεδρο και τη σύζυγό του στο Schloss Bellevue.
  • Ο Βασιλιάς Κάρολος θα μιλήσει στην Bundestag, στο Γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.
  • Ο βρετανός μονάρχης θα συναντήσει επίσης πρόσφυγες που έφτασαν πρόσφατα από την Ουκρανία και θα ακούσει για την υποστήριξη που τους παρέχει η Γερμανία.
  • Η βασίλισσα Καμίλα, συνοδευόμενη από την κ. Büdenbender, θα επισκεφθεί την Komische Oper στο Βερολίνο, “όπου θα μάθει για τα έργα της όπερας και τη συμμετοχή της κοινότητας σε αυτήν.
  • Στο Βρανδεμβούργο, ο βασιλιάς θα συναντήσει εκπροσώπους από κοινή μονάδα στρατού Γερμανίας – Η.Β. όπου θα παρακολουθήσει επίδειξη αμφίβιων οχημάτων που κατασκευάζουν γέφυρες.
  • Στο Αμβούργο, το βασιλικό ζεύγος θα επισκεφθεί το Μνημείο του Αγίου Νικολάι, τα ερείπια μιας εκκλησίας που καταστράφηκε όταν οι Σύμμαχοι βομβάρδισαν την πόλη κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Βασιλιάς και ο Πρόεδρος θα καταθέσουν στεφάνια κατά την διάρκεια σύντομης τελετής μνήμης.
  • Η Αυτού Μεγαλειότητα θα ενημερωθεί για την υιοθέτηση πράσινων τεχνολογιών στο λιμάνι του Αμβούργου, σε συναντήσεις με εκπροσώπους από ορισμένες από τις εμπλεκόμενες εταιρείες.
  • Ο Βασιλιάς με τη σύζυγό του Καμίλα θα παραστούν σε εορταστική δεξίωση με κατοίκους του Αμβούργου και μέλη της τοπικής βρετανικής κοινότητας, συνοδευόμενα ό τον Γερμανό Πρόεδρο και την σύζυγο του, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψη τους.

Αυτή είναι η 35η επίσημη επίσκεψη του επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας στη Γαλλία και η 29η επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία. Ο βασιλιάς Κάρολος έχει πραγματοποιήσει 8 επίσημες επισκέψεις στη Γαλλία και 3 στη Γερμανία όσο ήταν πρίγκιπας της Ουαλίας.

Να σημειωθεί πως το βασιλικό ζεύγος, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, επισκέφθηκε τη Γαλλία για τελευταία φορά το 2019, παρακολουθώντας λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Μπαγιέ για τον εορτασμό της 75ης επετείου από την Αποβίβαση της Νορμανδίας. Ο βασιλιάς Κάρολος επισκέφθηκε τη Γερμανία (Βερολίνο) τελευταία φορά το 2020, μίλησε και τότε στην Bundestag, για να τιμήσει την Εθνική Ημέρα Πένθους της χώρας για τα θύματα του πολέμου. Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, συνοδευόμενη από τον Δούκα του Εδιμβούργου, πραγματοποίησε για τελευταία φορά κρατικές επισκέψεις στη Γαλλία και τη Γερμανία το 2014 και το 2015 αντίστοιχα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή