Βασίλης Κεγκέρογλου: «Με οδύνη αποχαιρετούμε τον γενναίο αγωνιστή, τον συνεπή δημοκράτη, τον ακέραιο άνθρωπο και τον αγαπητό σύντροφο Σήφη Βαλυράκη»

by Times Newsroom 1

Δήλωση Βασίλη Κεγκέρογλου, Γραμματέα Κ.Ο. Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή για την απώλεια του Σήφη Βαλυράκη

ΠΑΣΟΚ και Κίνημα Αλλαγής με οδύνη αποχαιρετούμε  τον Σήφη Βαλυράκη, τον γενναίο αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα, τον συνεπή δημοκράτη, τον ακέραιο άνθρωπο και τον αγαπητό σύντροφο. Στη  μακρόχρονη πολιτική του διαδρομή τίμησε την Κρήτη, υπηρέτησε την Πατρίδα και το ΠΑΣΟΚ ως Βουλευτής επί 30 χρόνια και Υπουργός, αναπτύσσοντας σπουδαίο Κοινοβουλευτικό και Κυβερνητικό έργο.  

Υπήρξε κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΚ και της αντίστασης ενάντια στη δικτατορία, δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου. Ήταν  καταζητούμενος από το καθεστώς της 21ης Απριλίου επί τρία χρόνια  και συνελήφθη το 1971. Φυλακίστηκε και βασανίστηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ. Κατόρθωσε να δραπετεύσει αλλά ξανασυνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές της Κέρκυρας από όπου δραπέτευσε πάλι και έφτασε κολυμπώντας στην Αλβανία. Συνελήφθη από τις αλβανικές αρχές ως κατάσκοπος αλλά αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από παρέμβαση του Ανδρέα Παπανδρέου.

 Έμελλε η θάλασσα που αγαπούσε και τον οδήγησε τότε στην ελευθερία, σήμερα να τον οδηγήσει στο τελευταίο και πιο μεγάλο ταξίδι του.

Εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ εκφράζω  θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Η Παράταξή μας,  η Κρήτη και η Πατρίδα έγιναν φτωχότερες.   

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή