Βατικανό: Επίσκεψη του Πάπα σε αστέγους που εμβολιάζονταν

by Times Newsroom 1

Ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε ξαφνική επίσκεψη την Παρασκευή σε άστεγους και φτωχούς στη Ρώμη που έλαβαν δωρεάν το εμβόλιο κατά της COVID-19 στο Βατικανό.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από το Βατικανό έδειξαν ότι ο 84χρονος Ποντίφηκας χαιρετά γιατρούς, νοσοκόμες, φιλανθρωπικούς εργαζόμενους και ανθρώπους μου εμβολιάστηκαν σε μια κλινική που κατασκευάστηκε εκτάκτως αίθουσα ακροατηρίου του Βατικανού, η οποία αίθουσα έμενε σε μεγάλο βαθμό αχρησιμοποίητη λόγω της πανδημίας.

Περίπου 800 άστεγοι ή άποροι έχουν λάβει το δωρεάν εμβόλιο μέχρι στιγμής και τουλάχιστον 400 ακόμη θα το λάβουν, είπε το Βατικανό.

Ο Πάπας, ο οποίος εμβολιάστηκε, όπως και ο πρώην Πάπας Βενέδικτος, 93 ετών, είπε ότι η λήψη του εμβολίου είναι η εθνική επιλογή, εκτός εάν υπάρχουν σοβαροί ιατρικοί λόγοι.

Σύμφωνα με τον Πάπα Φραγκίσκο, το Βατικανό έχει δημιουργήσει μια σειρά δομών για να βοηθήσει τον άστεγο πληθυσμό της Ρώμης, συμπεριλαμβανομένων μιας κλινικής, εγκαταστάσεων κολύμβησης και κέντρων περιποίησης και κομμωτηρίων.

Με πληροφορίες από το Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή