Βέλγιο | Covid-19: Ανοιχτά από 15 Ιουνίου τα σύνορα με ΕΕ, Ηνωμένο Βασίλειο, Σένγκεν

by Times Newsroom 1
Share this

Το Βέλγιο θα ανοίξει από τις 15 Ιουνίου τα σύνορά του με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις τέσσερις χώρες του χώρου Σένγκεν που δεν ανήκουν στην ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός, Σοφί Βιλμές.

Η πρωθυπουργός συνέστησε, πάντως, σε όσους προτίθενται να ταξιδέψουν, να βεβαιωθούν προηγουμένως ότι αυτό είναι εφικτό, δεδομένου ότι «κάθε χώρα αποφασίζει μόνη της για το άνοιγμα των συνόρων της», υπό τους όρους που κρίνει εκείνη.

Από τις 8 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν στο Βέλγιο σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των καφέ και των μπαρ, ωστόσο θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται το μέτρο τήρησης των αποστάσεων.

Οι πολιτιστικοί χώροι θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι την 1η Ιουλίου, οπότε κινηματογράφοι, θέατρα και άλλοι χώροι εκδηλώσεων μπορούν να ξανανοίξουν, αλλά θα δέχονται μέχρι 200 θεατές το πολύ.

«Από τις 8 Ιουνίου όλα θα επιτρέπονται, με κάποιες εξαιρέσεις» είπε η Βιλμές, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή