Βέλγιο – Εμβόλια: Το 52,1% των ενηλίκων έχει κάνει την α’ δόση και το 24,7% τη δεύτερη

by Times Newsroom 1

Στο Βέλγιο έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου το 52,1% του ενήλικου πληθυσμού (4.800.457 άτομα) και τη δεύτερη δόση έχει λάβει το 24,7% (3.270.506 άτομα), σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιστημονικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας (Sciensano).

Την εβδομάδα μεταξύ 25-31 Μαίου, το Βέλγιο κατέγραψε ημερήσιο μέσο όρο κρουσμάτων 1.875 (μειωμένο κατά 8% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο αναφοράς). Διενεργήθηκαν κατά μέσο όρο 47.000 τεστ ημερησίως και το ποσοστό θετικότητας βρίσκεται στο 4,4%.

Μεταξύ 28 Μαΐου και 2 Ιουνίου, οι ημερήσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω covid, ήταν κατά μέσο όρο 78,1 (-24% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα). Νοσηλεύονται 1.063 ασθενείς με covid, εκ των οποίων οι 364 βρίσκονται στην εντατική.

Το ίδιο διάστημα ο μέσος ημερήσιος αριθμός θανάτων από covid, ήταν 13,4 (-24,2%).

Από την αρχή της πανδημίας, το Βέλγιο έχει καταγράψει 24.995 θανάτους από κορωνοϊό.

«Η εξέλιξη παραμένει ευνοϊκή. Σε λίγες μέρες, θα περάσουμε τον πήχη των 75 εισαγωγών σε νοσοκομεία την ημέρα, ενώ η κατάσταση στις εντατικές βελτιώνεται», αναφέρει ο αρμόδιος λοιμωξιολόγος Ίβ Βαν Λάετεμ, σημειώνοντας ότι εμβολιασμός έπαιξε θεμελιώδη ρόλο, καθώς και η συμπεριφορά του πληθυσμού. Πρόσθεσε, ωστόσο ότι «έχουμε μπροστά μας μερικές δυνητικά προβληματικές εβδομάδες ενώ ο εμβολιασμός προχωρά».

Το Βέλγιο αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει μέτρα για τη διευκόλυνση των ταξιδιών στο εξωτερικό και να λάβει αποφάσεις για περαιτέρω άρση των περιορισμών στην εστίαση, τον πολιτισμό και την άθληση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή