Βέλγιο: Τέλος οι θερμάστρες εξωτερικού χώρου σε καφετέριες και εστιατόρια

Για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας αναμένεται να διανεμηθούν εκατοντάδες κουβέρτες

by Times Newsroom

Χωρίς θερμάστρες εξωτερικού χώρου θα πορευτούν οι καφετέριες και τα εστιατόρια του Βελγίου για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας. Σύμφωνα με το δίκτυο BX1, το συγκεκριμένο μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από το νέο έτος.

Σε μια προσπάθεια να κατευναστούν οι ανησυχίες των επιχειρηματιών για πιθανή απώλεια των πελατών, οι τοπικές αρχές εισήγαγαν πιλοτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τη διανομή εκατοντάδων κουβερτών σε εστιατόρια και μπαρ.

«Μοιράζοντας κουβέρτες προσφέρουμε μια μεταβατική περίοδο [πριν από τον Ιανουάριο] και προτείνουμε άλλους τρόπους να παραμείνετε ζεστοί το χειμώνα παρά με θερμάστρες», δήλωσε ο υπεύθυνος Οικονομικών Υποθέσεων των Βρυξελλών Φαμπιάν Μεγκρέν, προσθέτοντας ότι «οι θερμάστρες είναι μεγάλοι καταναλωτές ενέργειας, ακριβές για τους ιδιοκτήτες και επιβλαβείς για το περιβάλλον».

Παρόλο που το υψηλό κόστος τους έχει ήδη οδηγήσει πολλούς ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ να απενεργοποιήσουν οικειοθελώς τις θερμάστρες εξωτερικού χώρου τους, πολλοί είναι επιφυλακτικοί ως προς το εάν η απαγόρευσή τους θα έχει θετικό αντίκτυπο.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή