Βέμπερ για τα ελληνοτουρκικά: Απαράδεκτες οι ενέργειες της Τουρκίας, δεν είναι πρόβλημα Ελλάδας- Τουρκίας αλλά Τουρκίας – Ευρώπης

Αποσταθεροποιητικό χαρακτήρισε τον ρόλο της Τουρκίας, στην ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ.

by Times Newsroom

«Αυτό που κάνει η Τουρκία είναι απαράδεκτο, δεν είναι πρόβλημα Ελλάδας – Τουρκίας, αλλά Ευρώπης – Τουρκίας», είπε ο Βέμπερ, προσθέτοντας ότι «η Τουρκία έχει γίνει όλο και πιο προκλητική και επιθετική. Ο Πούτιν και ο Ερντογάν μας δείχνουν ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι σε θέματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής».

Στην αρχή της τοποθέτησής του, στην οποία ήταν παρών και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Βέμπερ είπε ότι «η Ελλάδα έχει γυρίσει τη σελίδα μετά τις αποτυχημένες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Μετά τα χρόνια του Τσίπρα, βάλατε την Ελλάδα και πάλι σε ρυθμό. Ευχαριστούμε! Η Ελλάδα αναπτύχθηκε και σε περίοδο ύφεσης. Είστε στο top-5 σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Χάρη στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης βγαίνετε από την ενισχυμένη εποπτεία».

«Η Ευρώπη δεν πρέπει να ασκεί κριτική αλλά να ευχαριστεί στην Ελλάδα που φυλά τα ευρωπαϊκά σύνορα», τόνισε επίσης ο Μάνφρεντ Βέμπερ.  Όπως είπε, «Να νοιαζόμαστε για τους μετανάστες, όχι για τα κομματικά θέματα. Το ΕΛΚ είναι δίπλα στις ελληνικές αρχές. Λιμενικούς που σώζουν ανθρώπους και φυλάνε τα σύνορα».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com