Βιασμός ανήλικης στα Κάτω Πατήσια: Σε αργία ο ιερέας με απόφαση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου

Ο ιερέας την κακοποιούσε σεξουαλικά μέσα στην εκκλησία μετά την εξομολόγηση

by Times Newsroom

Σε αργία τέθηκε ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό της ανήλικης στα Κάτω Πατήσια. Με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ο κληρικός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος συνελήφθη χθες κατόπιν καταγγελίας για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, τίθεται σε αργία μέχρι να αποφανθούν τα αρμόδια όργανα της Ποινικής και Εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης.

Είναι πατέρας τριών παιδιών – Την Τρίτη η απολογία του

Ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε στον ιερέα, πατέρα τριών παιδιών, ποινική δίωξη για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε ενώπιον του 3ου ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Στο πλευρό του η κόρη του η οποία φώναζε ότι ο πατέρας της «είναι αθώος».

Ήταν δάσκαλός της στο Κατηχητικό – Πώς αποκαλύφθηκε

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κουβάρι της ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται όταν το ανήλικο κορίτσι εκμυστηρεύτηκε στην θεία του τη φρίκη που έζησε στα χέρια του ιερέα ο οποίος, μάλιστα, ήταν και δάσκαλος της στο κατηχητικό.

Το κορίτσι, φέρεται να περιγράφει στην κατάθεση της αξιόποινες πράξεις τις οποίες καταγγέλλει ότι διέπραξε ο κατηγορούμενος από το 2019 έως τον Μάιο του 2020. Η ανήλικη φοβόταν να μιλήσει στο οικογενειακό του περιβάλλον, ωστόσο, τον περασμένο Νοέμβριο αποκάλυψε τι έζησε στα χέρια του ιερέα με αποτέλεσμα να γίνει η καταγγελία που αποτέλεσε την αφετηρία για την προανάκριση που διενεργήθηκε από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων.

Η έρευνα ολοκληρώθηκε χθες και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ιερέα διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας όπου λόγω της σοβαρότητας των κατηγοριών και της ύπαρξης ανήλικου θύματος η διαδικασία κινήθηκε ταχύτατα με αποτέλεσμα την σύλληψη του ιερέα.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Τον παρακολουθούσαν εδώ και καιρό

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τον συγκεκριμένο ιερέα εδώ και καιρό. Όταν κρίθηκε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του ιερέα που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα κι αφού έψαξαν όλους τους χώρους στη συνέχεια κατάσχεσαν τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποίησαν βρήκαν να έχει στείλει στην ανήλικη μέσω messenger τις φωτογραφίες με τα γεννητικά του όργανα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή