Βικτόρια Νούλαντ: Προκλητικές οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από την Τουρκία

Τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από Φαρμακονήσι, Λειψούς και Αρκιούς

by Times Newsroom

Η Βικτόρια Νούλαντ αναφέρθηκε στις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, καθώς μέσα σε λίγες ώρες σημειώθηκαν αρκετές υπερπτήσεις σε Φαρμακονήσι, Λειψούς και Αρκιούς. Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έδωσε συνέντευξη στην ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον και χαρακτήρισε προκλητικές τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από την Τουρκία, τονίζοντας ότι οι συζητήσεις με την Άγκυρα για ενδεχόμενη αγορά αεροσκαφών F-16 δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Επιπλέον, η κ. Νούλαντ προανήγγειλε τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στο τριμερές σχήμα συνεργασίας Ελλάδος, Κύπρου, Ισραήλ μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ σε σχέση με το Κυπριακό, ξεκαθάρισε ότι έχει εξηγήσει με σαφήνεια στον κατοχικό ηγέτη Τατάρ ότι λύση δυο κρατών στην Κύπρο δεν είναι αποδεκτή για τις ΗΠΑ.

Επίσης, σε σχέση με το πρόσφατο ταξίδι της στα κατεχόμενα είπε πως εξήγησε πολύ καθαρά στον κ. Τατάρ ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και όχι τη λύση των δύο κρατών που αυτός προτείνει.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή