Βίντεο «προδίδει» τον Banksy στο Ιρπίν της Ουκρανίας

Η μπαλαρίνα είναι σίγουρα δικό του έργο, καθώς ο ίδιος ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ότι αυτός την ζωγράφισε.

by Times Newsroom

Ο Banksy είναι ένας καλλιτέχνης από το Μπρίστολ που ασχολείται με τα γκράφιτι και έχει ξεκινήσει την καριέρα του από την δεκαετία του 1990.

Η ταυτότητα του έχει παραμείνει κρυφή εδώ και πολλά χρόνια, με τον καλλιτέχνη να ξαναέρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσω τον έργων που δημιουργεί σε κατεστραμμένα κτήρια σε όλη την Ουκρανία.

Συνολικά εφτά είναι τα έργα που έχει δημιουργήσει ο καλλιτέχνης στην χώρα. Κάποια από αυτά είναι ένας άνθρωπος μέσα σε μία μπανιέρα, που μοιάζει υπερβολικά πολύ με τον Κάρολο Δαρβίνο και μια εικόνα η οποία δείχνει ένα μικρό αγόρι να νικάει στο τζούντο έναν ενήλικα, που εικάζεται ότι είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το τελευταίο του έργο είναι μια μπαλαρίνα η οποία φοράει έναν νάρθηκα γύρω από τον λαιμό της, το οποίο ζωγράφισε σε ένα κτήριο στην πόλη Ιρπίν. Αυτή την φορά όμως, ο Άγγλος καλλιτέχνης ίσως “πιάστηκε” στα πράσα, καθώς δημοσιεύτηκε βίντεο που τον απεικονίζει να ζωγραφίζει το έργο του.

Όμως αυτό δεν αποκλείεται να είναι και ένα ακόμη κόλπο του Banksy, ο οποίος είναι γνωστό ακροβατεί ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα. Στο παρελθόν πάρα πολλές φορές έχει κάνει παρόμοια πράγματα, το 2013 μάλιστα είχε στήσει πάγκο με τα έργα του, λέγοντας πως ήταν ψεύτικα και πουλώντας τα σε τιμή των δέκα δολαρίων, ενώ στην πραγματικότητα ήταν αληθινά.

Κάποια από αυτά αργότερα πουλήθηκαν μέχρι και για εκατό χιλιάδες δολάρια.

Η μπαλαρίνα είναι σίγουρα δικό του έργο, καθώς ο ίδιος ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ότι αυτός την ζωγράφισε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com