Βιομετρική φωτογράφιση για όλους τους ταξιδιώτες στις ΗΠΑ: Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση Τραμπ – Οι αντιδράσεις

by Times Newsroom 1
Share this

Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει την πρόθεση να προτείνει την εφαρμογή ενός κανονισμού την επόμενη χρονιά, ο οποίος θα υποχρεώνει όλους τους ταξιδιώτες -συμπεριλαμβανομένων και των Αμερικανών πολιτών- να φωτογραφίζονται (βιομετρικά) από τις αρχές, κατά την είσοδο ή την έξοδό τους από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ατζέντα προώθησης κανονισμών που έχει η αμερικανική κυβέρνηση.

Οπροτεινόμενος κανονισμός αναμένεται να προωθηθεί από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας τον Ιούλιο, ενώ θα αποτελέσει τμήμα ενός μεγαλύτερου συστήματος για την παρακολούθηση των ταξιδιωτών που εισέρχονται ή εξέρχονται από τις ΗΠΑ.

Το προσχέδιο του κανονισμού έχει ήδη προκαλέσει τις αντιδράσεις των υποστηρικτών της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και στοιχείων.Ο Τζέι Στάνλεϊ υψηλόβαθμος αναλυτής πολιτικής στην Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) άσκησε κριτική στην ιδέα για την εφαρμογή του νέου κανονισμού, μέσω μιας γραπτής ανακοίνωσης του.

“Οι ταξιδιώτες συμπεριλαμβανομένων και των Αμερικανών πολιτών, δεν θα πρέπει να υποχρεωθούν για να υποβάλλουν βιομετρικά δεδομένα [μέσω φωτογραφιών], στο πλαίσιο άσκησης του συνταγματικού δικαιώματος που έχουν για να ταξιδεύουν,” επεσήμανε από την πλευρά του, ο Στάνλεϊ.

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή