Βόλφγκανγκ Πέτερσεν: Πέθανε ο σκηνοθέτης των «Air Force One» και «Das Boot»

Ο δις υποψήφιος για Όσκαρ Γερμανός σκηνοθέτης πέθανε σε ηλικία 81 ετών

by Times Newsroom

Ο γνωστός Γερμανός σκηνοθέτης Βόλφγκανγκ Πέτερσεν άφησε την τελευταία του πνοή, την περασμένη Παρασκευή, σε ηλικία 81 ετών, από καρκίνο στο πάγκρεας. στο σπίτι του στο Μπρέντγουντ του Λος Άντζελες.

Γεννημένος στο Έμντεν της Γερμανίας, ο Πέτερσεν μετά την επιτυχία του «Υποβρυχίου» (η ταινία προτάθηκε για δύο βραβεία Όσκαρ, σκηνοθεσίας και σεναρίου), μετοίκισε στην Αμερική, όπου και διέπρεψε.

Γύρισε ταινίες με τεράστια εισπρακτική επιτυχία, ανάμεσα στις οποίες η «Δεύτερη ευκαιρία» (1993), «Air Force One» (1997), η «Απόλυτη καταιγίδα» (2000) και «Τροία» (2004).

Μπήκε στον χώρο του θεάματος στα μέσα της δεκαετίας του 1960 με ταινίες γυρισμένες για την τηλεόραση και ντοκιμαντέρ. Αργότερα φάνηκε να αναδεικνύεται περισσότερο γυρίζοντας ταινίες δράσης.

Ήταν ο σκηνοθέτης του προφητικού για τον κορωνοϊό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας «Το ξέσπασμα» (1995) που αναφερόταν στην μόλυνση του πλανήτη εξαιτίας ενός θανατηφόρου ιού προερχόμενου από την Αφρική.

Τελευταία ταινία του είναι η αστυνομική περιπέτεια «Vier gegen die Bank» που γυρίστηκε στην πατρίδα του.

facebook sharing button Share
twitter sharing button Tweet
whatsapp sharing button Share

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com