Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ίσως οι Ρώσοι να σχεδιάζουν να γιορτάσουμε την Πρωτοχρονιά στο σκοτάδι

«Θέλουν να υποφέρουμε, αλλά εμείς θα αντέξουμε», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος

by Times Newsroom

Ο πρόεδρος της ΟυκρανίαςΒολοντίμιρ Ζελένσκι, στο νυχτερινό του διάγγελμα υποστήριξε πως ίσως οι Ρώσοι να σχεδιάζουν νέες αεροπορικές επιθέσεις που θα βυθίσουν στο σκοτάδι την ουκρανική επικράτεια την Πρωτοχρονιά.

Ο Ουκρανός ηγέτης υποστήριξε πως η αντιαεροπορική άμυνα των ουκρανικών δυνάμεων αναχαίτισε μια μεγάλη ρωσική επίθεση το προηγούμενο 24ώρο. «Καταρρίψαμε 54 πυραύλους και 11 UAV’s», τόνισε και συνέχισε: «Δυστυχώς, όμως, υπήρξαν και αρκετά πλήγματα με τους εργαζόμενους στον τομέα της ενέργειας να εργάζονται ασταμάτητα ώστε αυτές οι τρομοκρατικές επιθέσεις να μην επηρεάσουν τους Ουκρανούς».

«Μέχρι σήμερα (σ.σ. χθες)», είπε ο Ζελένσκι «έχουμε μπλακ άουτ σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας. Η κατάσταση είναι δύσκολη στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου, αλλά και στην πρωτεύουσα, στο Λβιβ, στην Οδησσό, στο Χάρκοβο και άλλες περιοχές. Αυτό, όμως, δεν είναι τίποτα μπροστά στο τί θα συνέβαινε αν δεν καταφέρναμε να αποκρούσουμε τέτοιες επιθέσεις. Πλέον, η Ρωσία έχει ολοένα και λιγότερους πυραύλους και οδηγεί τον εαυτό της σε αδιέξοδο και οι συνέπειες θα γίνουν αισθητές στη χώρα της και στους κατοίκους της για πολλά χρόνια».

«Ίσως το σχέδιό τους είναι να μας κάνουν να γιορτάσουμε τον ερχομό του νέου έτους στο σκοτάδι, μπορεί να σχεδιάζουν να μας κάνουν να υποφέρουμε με τα επόμενα χτυπήματά τους στις πόλεις μας, αλλά εμείς θα αντέξουμε, όποιο κι αν είναι το πλάνο τους. Στο τέλος, εμείς θα τους διώξουμε και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό και θα τιμωρηθούν για τον βάναυσο πόλεμο εναντίον μας», δήλωσε και κατέληξε πως η Ρωσία δεν έχει εγκαταλείψει ούτε και την ιδέα να κατακτήσει όλο το Ντονμπάς στα ανατολικά και θα εντείνει τις προσπάθειές της στη διάρκεια του 2023.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com