Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Οι πολεμιστές μας δεν σταματούν προελαύνουν και απελευθερώνουν τη γη μας

Μαίνονται οι μάχες στα νότια και στα ανατολικά της χώρας

by Times Newsroom

Ο πρόεδρος της ΟυκρανίαςΒολοντίμιρ Ζελένσκι, τόνισε στο νυχτερινό του διάγγελμα ότι ο ουκρανικός στρατός προελαύνει ταχύτατα στο νότιο μέτωπο, αναφέροντας παράλληλα πως απελευθέρωσε «δεκάδες» κοινότητες αυτήν την εβδομάδα που είχαν καταλάβει προσωρινά οι Ρώσοι εισβολείς στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

«Μόνο αυτήν την εβδομάδα, μετά το ρωσικό ψευδοδημοψήφισμα, δεκάδες κοινότητες απελευθερώθηκαν», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για περιοχές που βρίσκονται στις περιφέρειες Χερσώνα, Χάρκοβο, Λουχάνσκ και Ντονέτσκ – την προσάρτηση των οποίων ανακοίνωσε πρόσφατα η Ρωσία.

«Ο ουκρανικός στρατός προωθείται γρήγορα και δυναμικά ως μέρος του πλάνου μας για την άμυνα της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, οι αναφορές των ενόπλων δυνάμεων κάνουν λόγο πως απελευθερώθηκαν στην περιοχή της Χερσώνας οι κοινότητες Λιουμπιμίβκα, Χρεσένιβκα, Ζολότα Μπάλκα, Μπιλάιβκα, Ουκράινκα, Βέλικα, Μάλα Ολεκσάντριβκα και Νταβίντιβ Μπριντ. Αυτές οι κοινότητες απελευθερώθηκαν και βρίσκονται σε κατάσταση σταθεροποίησης. Κι αυτή δεν είναι ολόκληρη η λίστα…», δήλωσε ο Ζελένσκι και συνέχισε:

«Οι πολεμιστές δεν σταματούν, προελαύνουν και είναι ζήτημα χρόνου να απελευθερώσουν κι άλλες περιοχές και να διώξουν τους εισβολείς από τη γη μας».

Ο ρωσικός στρατός υποχωρούσε σήμερα στην περιφέρεια του Χαρκόβου (βορειοανατολικά), αλλά και στην περιφέρεια της Χερσώνας (νότια), σύμφωνα με χάρτες που παρουσίασε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με αξιωματούχους της ουκρανικής κυβέρνησης έχουν απελευθερωθεί συνολικά 1.534 κοινότητες από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Οι μάχες, πάντως, στα δύο αυτά μέτωπα μαίνονται ακόμη καθώς η αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού συνεχίζεται.

Παράλληλα, ο Ζελένσκι ανέφερε πως υπήρχαν σημαντικές εξελίξεις και στον διπλωματικό τομέα και υποστήριξε ότι παρά τις συνεχόμενες προσπάθειες της Ουκρανίας να τελειώσει ο πόλεμος «είναι η Ρωσία εκείνη που κάνει τα πάντα για να τελειώσει η σύρραξη στο μέτωπο των μαχών και όχι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Επίσης αναφέρθηκε και στη συζήτηση που είχε με την Τζόρτζια Μελόνι, επικεφαλής των «Αδερφών της Ιταλίας» «που κέρδισε τις εκλογές και με μεγάλη διαφορά. Την ευχαρίστησα για τημ στρατιωτική βοήθεια που μας προσφέρει η χώρα της και την περιμένουμε στο Κίεβο», τόνισε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή