Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Οι Ρώσοι έχουν πανικοβληθεί, αλλά τους είχαμε προειδοποιήσει ή να παραδοθούν ή να φύγουν

«Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών σύντομα δεν θα έχουν κανένα “πάτημα” στην Ουκρανία», είπε

by Times Newsroom

Με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να έχουν εξαπολύσει την αντεπίθεσή τους εδώ και μέρες σε σημείο που χθες Δευτέρα (19/9) ανακατέλαβαν την Μπιλοχόριβκα, ένα χωριό κοντά στην Λισιτσάνσκ, που σημαίνει ότι η Ρωσία δεν έχει πλέον τον απόλυτο έλεγχο του Λουχάνσκ, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υποστήριξε ότι οι εισβολείς έχουν «πανικοβληθεί».

Στο νυχτερινό του διάγγελμα, ο Ουκρανός ηγέτης αναφέρθηκε στις εξελίξεις από το μέτωπο του Χαρκόβου πρωτίστως. «Στην περιοχή του Χαρκόβου, προσπαθούμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και υπερασπιζόμαστε τις θέσεις μας. Σθεναρά. Τόσο σθεναρά που οι εισβολείς έχουν πανικοβληθεί. Βέβαια, είχαμε προειδοποιήσει τους Ρώσους στρατιωτικούς στην Ουκρανία είτε να φύγουν από τα εδάφη μας είτε να παραδοθούν», τόνισε αρχικά και συνέχισε:

«Οι συνεργάτες τους έχουν τις ίδιες επιλογές. Αν και σύμφωνα με τα δεδομένα της Υπηρεσίας Πληροφοριών – και δεν μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα επ’ αυτού – σύντομα οι Ρώσοι δεν θα έχουν κανένα “πάτημα” στο έδαφός μας».

«Πλέον, η ταχύτητα παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο. Η ταχύτητα της σταθεροποίησης της κατάστασης στις απελευθερωμένες περιοχές. Η ταχύτητα με την οποία κινούνται τα στρατεύματά μας. Η ταχύτητα με την οποία επανέρχεται η αίσθηση κανονικής ζωής στα σημεία όπου έχουμε ανακαταλάβει», τόνισε ο Ζελένσκι που υπογράμμισε ότι θα πιέσει για μεγαλύτερη βοήθεια προς τη χώρα του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας αναφέρθηκε και στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. «Η Ουκρανία τίμησε τη μνήμη της σε υψηλό επίπεδο – ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας (σ.σ. Ντένις Σμίχαλ) και η Πρώτη Κυρία (σ.σ. Ολένα Ζελένσκα) έδωσαν το παρών. Μεταξύ των εκατομμυρίων που τίμησαν τίμησαν τη μνήμη της Αυτής Μεγαλειότητας ήταν και πολλοί Ουκρανοί. Είμαι ευγνώμων προς τους Ουκρανούς στο Ηνωμένο Βασίλειο που έδειξαν στους Βρετανούς φίλους μας ότι η Ουκρανία στέκεται στο πλευρό τους σε μια στιγμή γεμάτη θλίψη», τόνισε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com