Βολτ: Δεν είμαστε το Ποτάμι ή κάποιο άλλο προϋπάρχον κόμμα

Διευκρινίσεις μετά το ιδρυτικό συνέδριο - «Χαρακτηρισμοί όπως κομμουνιστές, φασίστες, νεοφιλελεύθεροι ΔΕΝ αντιστοιχούν ούτε χαρακτηριζουν τα μέλη μας»

by Times Newsroom

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος Βολτ Ελλάδας το οποίο αποτελεί το ελληνικό τμήμα του Volt Europa. Πρόκειται για ένα κόμμα το οποίο όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «βάζει ψηλά στην ατζέντα του τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Μετά το ιδρυτικό συνέδριο, δημοσιεύματα συνέκριναν το Βολτ με το Ποτάμι και γι’ αυτό το κόμμα προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση στην οποία τονίζεται πως «ΔΕΝ είναι το Ποτάμι ή κάποιο άλλο προϋπάρχον κόμμα» και πως «Βολτ κόμματα υπάρχουν ήδη και σ΄άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Συγκεκριμένα, το Βολτ Ελλάδας διευκρινίζει πως: «Το Βολτ Ελλάδας ΔΕΝ είναι το Ποτάμι ή κάποιο άλλο προϋπάρχον κόμμα. Το Βολτ Ελλάδας αποτελεί το ελληνικό του τμήμα του Volt Europa που δημιουργήθηκε ως απάντηση στο Brexit, στον λαϊκισμό και στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Βολτ κόμματα υπάρχουν ήδη και σ΄άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Το Βολτ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ΔΕΝ έχει εκλεγμένους αντιπροσώπους στο γερμανικό κοινοβούλιο όπως πολλά άρθρα αναφέρουν. Στις Ευρωεκλογές του 2019 εκλέξαμε έναν ευρωβουλευτή -από τη Γερμανία- τον Damian Boeselager ενώ έχουμε παρουσία σε δύο εθνικά κοινοβούλια: της Ολλανδίας και της Βουλγαρίας.

Το Βολτ Ελλάδας βάζει ψηλά στην ατζέντα του τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς επίσης και τον εκδημοκρατισμό της ΕΕ, την κλιματική κρίση, την οικονομική ευημερία, την αξιοκρατία και τη γεωστρατηγική αυτονομία της Ευρώπης.

Το επίσημο logo του κόμματος είναι το όνομά μας με λευκά γράμματα σε μωβ φόντο και όχι τα χρώματα που παρουσιάστηκαν σε πολλές δημοσιεύσεις.

Το Βολτ Ελλάδας στοχεύει να φέρει νέα ενέργεια στην πολιτική ζωή της χώρας και της Ευρώπης.

Χαρακτηρισμοί όπως κομμουνιστές, φασίστες, νεοφιλελεύθεροι ή οτιδήποτε άλλο ΔΕΝ αντιστοιχούν ούτε χαρακτηριζουν κανένα από τα μέλη μας. Αντλούμε ιδέες και προτάσεις της σοσιαλδημοκρατίας, του σύγχρονου κοινωνικού φιλελευθερισμού, της πράσινης οικολογίας και του μεταρρυθμιστικού κέντρου.

Είμαστε Έλληνες πολίτες που δεν αντέχουμε άλλο την κοινωνική και πολιτική καταβαράθρωση της χώρας μας και αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω από το να γκρινιάζουμε ή να απέχουμε.

Το Βολτ Ελλάδας ΔΕΝ έχει χορηγούς και σπόνσορες. Χτίζουμε ένα κόμμα από το μηδέν με τις δωρεές των μελών του.

Τέλος σημειώνεται πως για την πλειοψηφία των δημοσιευμάτων δεν μας ζητήθηκε επιβεβαίωση των αναγραφόμενων, ούτε διασταύρωση των πληροφοριών».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com