Βομβαρδισμός μαιευτηρίου στη Μαριούπολη: «Ηθοποιός η έγκυος με τα αίματα» λέει η ρωσική πρεσβεία στη Βρετανία

Σάλος προκλήθηκε από τους ισχυρισμούς περί «σκηνοθεσίας»

by Times Newsroom

Σάλος έχει προκληθεί από την ανάρτηση στο Twitter από τον επίσημο λογαριασμό της ρωσικής πρεσβείας στη Μεγάλη Βρετανία αναφορικά με τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου και νοσοκομείου Παίδων στη Μαριούπολη, που έχει προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή, ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε ότι η ρωσική αεροπορία βομβάρδισε το μαιευτήριο κατηγορώντας την Ουκρανία ότι ήταν «μια σκηνοθετημένη προβοκάτσια». Η ρωσική πρεσβεία στην Μεγάλη Βρετανία πήγε ένα βήμα παραπάνω, καθώς ισχυρίστηκε μέσω twitter, σύμφωνα με την Independent, ότι οι φωτογραφίες που δείχνουν μια έγκυο γυναίκα να απομακρύνεται από το νοσοκομείο είναι ψεύτικες.

Κατηγόρησαν μάλιστα μια beauty blogger ότι «παίζει ρόλους εγκύων γυναικών» και είπαν ότι φορούσε «κάποιο πολύ ρεαλιστικό μακιγιάζ».

«Δεν θα μπορούσε να βρίσκεται εκεί, γιατί έχει γίνει κατάληψη από το τάγμα Αζόφ»

Η πρεσβεία πρόσθεσε: «Επιπλέον, δεν μπορούσε να βρίσκεται στο μαιευτήριο την ώρα εκείνη, καθώς έχει καταληφθεί εδώ και καιρό από το τάγμα των νεοναζί Αζοφ που έδιωξε όλο το προσωπικό».

Ορισμένοι από τα tweets της πρεσβείας, διαγράφηκαν από την πλατφόρμα την Πέμπτη για παραβίαση των κανόνων του ιστότοπου.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε νωρίτερα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν καταλάβει το νοσοκομείο, ενώ το Κρεμλίνο δήλωσε ότι χρειάζεται να επιβεβαιωθούν τα σαφή γεγονότα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος κατηγόρησε την Ρωσία ότι διαπράττει γενοκτονία, δήλωσε σήμερα ότι κατά την διάρκεια της χθεσινής αεροπορική επιδρομής κατά του νοσοκομείου της Μαριούπολης σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι μεταξύ των οποίων ένα παιδί.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com