Βουλή: Αγκάθι ο ορισμός νέων μελών στις Ανεξάρτητες Αρχές

Δεν προκύπτει η απαιτούμενης πλειοψηφίας για τον ορισμό μελών στις ανεξάρτητες αρχές του Συνηγόρου του Πολίτη, του ΕΣΡ, της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

by Times Newsroom

Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, ο κ. Τασούλας ανέφερε ότι οι διερευνητικές επαφές που έχει το τελευταίο διάστημα με τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις δεν βγάζουν «λευκό καπνό» με αποτέλεσμα το θέμα ορισμού νέων μελών στις Ανεξάρτητες Αρχές να μην εισάγεται στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Να σημειωθεί ότι η Διάσκεψη αποτελείται από 25 μέλη με τους 13 να ανήκουν στην ΚΟ της ΝΔ και 12 στην αντιπολίτευση. Υπό αυτά τα δεδομένα απαιτούνται τουλάχιστον 15 θετικές ψήφοι για να επιτευχθεί η πλειοψηφία των 3/5 που απαιτείται για την έγκριση διορισμού των προτεινόμενων στις Αρχές.

Πάντως, τα μέλη των οποίων η θητεία έχει ήδη λήξει παραμένουν στην θέση τους μέχρι τον ορισμό νέων που όπως όλα δείχνουν θα γίνει μετά τις εκλογές.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή