Βουλή: Εξέταση Κυριάκου Τόμπρα στην προανακριτική για Νίκο Παππά

by Times Newsroom 1

Συνεχίζεται στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής η εξέταση του Τόμπρα, κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας αναφέρεται στις επαφές του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα με την οικογένεια Χούρι της λιβανέζικης κατασκευαστικής CCC.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην πλειοψηφία, ο μάρτυρας φέρεται να είπε ότι οι Χούρι είχαν ζητήσει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (το 2016) μια τροπολογία για τις εμπορικές εταιρείες του νόμου 89, ώστε αυτές να γίνουν σαν τις ναυτιλιακές και να μη φορολογούνται, καθώς με νόμο της κυβέρνησης Σαμαρά φορολογήθηκαν. Τότε, φέρεται να πρόσθεσε ο κ. Τόμπρας, οι Χούρι έγιναν φιλικοί προς τον ΣΥΡΙΖΑ κι άλλαξαν στάση. Ωστόσο, φέρεται να είπε ο κ. Τόμπρας: «Τους το υποσχέθηκαν. Όμως τελικά δεν το έκαναν. Για την ακρίβεια, δεν το έκαναν τότε, αλλά την 1η Απριλίου 2019. Η CCC σου λέει “με βάλατε να δώσω 3 εκατ. ευρώ στον Καλογρίτσα, μου υποσχεθήκατε τροπολογία και δεν την κάνατε…”» φέρεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να είπε ο κ. Τόμπρας.

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Τόμπρας φέρεται να αναφέρθηκε σε χειρόγραφη συμφωνία, που υπεγράφη στις 6/5/2018 από τους Χούρι, Καλογρίτσα και Τόμπρα, στην οικία των Χούρι στην Πολιτεία, και αφορά (σύμφωνα με τις ίδιες πηγές) στην αποδοχή της οφειλής των 3 εκατ. ευρώ του Καλογρίτσα απέναντι στους Χούρι. Επίσης, ο κ. Τόμπρας φέρεται να είπε στην επιτροπή ότι οι δύο πλευρές δεν είχαν μιλήσει για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού, πριν ο ίδιος τους φέρει σε επαφή, ενώ φέρεται να είπε ότι συμφώνησε για την αμοιβή του με τον Χρ. Καλογρίτσα, ύψους 300.000 ευρώ. Για την αποπληρωμή των 3 εκατ. ο κ. Τόμπρας φέρεται να είπε ότι ο κ. Καλογρίτσας διαβεβαίωσε τους Χούρι ότι είχε 300 εκατ. σε ανεκτέλεστα έργα. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τόμπρας φέρεται να είπε ότι «τα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια είναι εφεύρεση Καλογρίτσα. Κανένα Μαξίμου δεν με έστειλε στον Καλογρίτσα. Μόνος μου πήγα. Δεν μου υπέδειξε κυβερνητικό στέλεχος να πάω στον Καλογρίτσα».

Κώλυμα δήλωσε ο Χρ. Καλογρίτσας

Στο μεταξύ, αδυναμία προσέλευσής του, αύριο, για την προγραμματισμένη εξέτασή του, δήλωσε ο επιχειρηματίας Χρ. Καλογρίτσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε την προανακριτική επιτροπή ότι αναρρώνει από τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού και δεν μπορεί να προσέλθει αύριο, Τετάρτη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέλος της επιτροπής από την πλειοψηφία ζήτησε τη σχετική ιατρική γνωμάτευση, πρότεινε η κατάθεση να ληφθεί την επόμενη ημέρα (Πέμπτη) και να κληθεί παράλληλα και ο επόμενος μάρτυρας Χρ. Νικολάου. «Εμμένουμε στη σειρά κλήτευσης των μαρτύρων» φέρεται να είπε ο ίδιος βουλευτής. Βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να συμφώνησε ως προς την τήρηση της σειράς, αλλά ζήτησε εάν δεν έρθει ο κ. Καλογρίτσας, να μην προσκληθεί άλλος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή