Βουλή-Ν. Καραθανασόπουλος: «Προσχηματική η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατηγόρησε ως υπεύθυνους για τις παρακολουθήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

by Times Newsroom

Προσχηματική χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, διότι, όπως ανέφερε, δημιουργεί το έδαφος για κοκορομαχία με τη ΝΔ, για να συγκαλύψει τις ευθύνες τους για τις παρακολουθήσεις και το αποκρουστικό θεσμικό πλαίσιο, για το οποίο υπεύθυνοι είναι και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που ψήφισαν νόμους και ευρωπαϊκές οδηγίες που όχι μόνο επιτρέπουν την προληπτική παρακολούθηση, αλλά καθιστούν, όλους, ως στόχους αυτών των παρακολουθήσεων.

Σημείωσε πως το ΚΚΕ καθημερινά καταθέτει μομφή κατά της κυβέρνησης που συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, “καταθέτει μομφή στο σάπιο αστικό κράτος της καταστολής, της διαφθοράς και των παρακολουθήσεων”.

Επανέλαβε τη θέση του κόμματος για άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ενώ κατήγγειλε την επιλεκτική ευαισθησία που επιδεικνύουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τα λαϊκά δικαιώματα, όπως αναδείχθηκε στην πολύ σοβαρή υπόθεση των παρακολουθήσεων του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ από το 2016.

«Η ΝΔ επέλεξε να μην διερευνηθεί η συγκεκριμένη υπόθεση στην Εξεταστική, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προσχηματικά αποχώρησε από την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας» σημείωσε ενώ κατήγγειλε ότι την ίδια επιλεκτική ευαισθησία επέδειξε και η ΑΔΑΕ που έσπευσε να αρχειοθετήσει την υπόθεση ενώ ο σημερινός πρόεδρος της, έφθασε στο σημείο να πει πως «μάλλον το ΚΚΕ δεν θέλει τη διαλεύκανση της υπόθεσής του».

Ο κ. Καραθανασόπουλος μίλησε για ευθύνες των αστικών κομμάτων που έχουν ενισχύσει το θεσμικό πλαίσιο μέχρι και με ενσωμάτωση ευρωπαϊκής αστυνομικής οδηγίας της ΕΕ του 2016, που γενικεύει τον έλεγχο των πιο προσωπικών δεδομένων ενώ έχουν ενισχυθεί οι σχέσεις μεταξύ κρατικών, παρακρατικών μηχανισμών, οι ξένες μυστικές υπηρεσίες αλωνίζουν στη χώρα, με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια, που δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η ασφάλεια των συμφερόντων του κεφαλαίου, και γι αυτό βάζει στο στόχαστρο τον εσωτερικό εχθρό τον λαό, για να μην προλάβει κάθε μορφή αντίστασης.

Για όλους αυτούς τους λόγους, το ΚΚΕ καλεί τον λαό να μη δείξει καμία ανοχή στο δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων», ένα δόγμα που αποτελεί την κανονικότητα της ΕΕ, αφού αυτή είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην παραγωγή, την εξαγωγή, τη διακίνηση και την εμπορία των παράνομων κατασκοπευτικών προγραμμάτων τύπου Predator.

Σχολιάζοντας το δίλημμα που τέθηκε στη συζήτηση για «δημοκρατία ή εκτροπή», ο Ν. Καραθανασόπουλος, επισήμανε ότι τα αστικά κόμματα στην πραγματικότητα υπερασπίζονται τη «δημοκρατία των λόμπι», αφού μαζί ψήφισαν το ψήφισμα της ΕΕ που αναφέρει ως ζωτικό και συστατικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, τα λόμπι που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. Την ίδια ομοφωνία επέδειξαν και στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, όπου συνέπραξαν για προεδρείο ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ με την Χρυσή Αυγή και στηλίτευσε τη στάση των κομμάτων που δεν λένε κουβέντα για το θέμα.

Η πρόταση μομφής, συνέχισε, αξιοποιείται για να συγκαλυφθεί η κοινή στρατηγική που έχουν τα αστικά κόμματα, στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, στις αποφάσεις της ΕΕ με το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης και την πράσινη μετάβαση, η συμφωνία τους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΗΠΑ για το πλιάτσικο των λαών, στην καπιταλιστική ανάπτυξη που είναι άδικη και αντεργατική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε εμβληματικά νομοσχέδια της ΝΔ, όπως η ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού και των Ναυπηγείων Ελευσίνας, τις ευρωπαϊκές οδηγίες ενώ ως κυβέρνηση δεν φορολόγησε τους εφοπλιστές, φορτώνοντας τα βάρη των μνημονίων στις πλάτες των λαών.

Επομένως, κατέληξε, το δίλημμα που μπαίνει μπροστά στη μάχη των εκλογών είναι ή δυνατός ο λαός και το κίνημά του, ή δυνατή η όποια κυβέρνηση με αντιλαϊκή πολιτική. Ο λαός πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων και να συμπορευθεί με το ΚΚΕ γιατί ένα ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα που θα αναχαιτίσει τα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα και θα ανοίξει τον δρόμο για φιλολαϊκή διέξοδο.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com