Βουλή: Ο Γεραπετρίτης ζήτησε τον λόγο και ο Τσίπρας τα… γύρισε

Χοντρό επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή μετά το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα κατά του Γιώργου Γεραπετρίτη, ότι λέει ψέματα στη Βουλή για μια μυστική και απόρρητη συζήτηση.

by Times Newsroom

Ο κ. Γεραπετρίτης κάλεσε τον Γιώργο Κατρούγκαλο να επιβεβαιώσει εάν όντως αναφέρθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κάλεσε δε τον Αλέξη Τσίπρα να ανακαλέσει όσα είπε στη Βουλή τονίζοντας ότι είναι αποφασισμένος να προσφύγει στη δικαιοσύνη αν δεν το κάνει.

Είναι προσβλητικό αυτό που ακούστηκε», είπε ο κ. Γεραπετρίτης και τόνισε ότι ο Τόμας Τζέφερσον ο 3ος Πρόεδρος των ΗΠΑ έλεγε ότι η ειλικρίνεια είναι το τρίτο κεφάλαιο της σοφίας. Είστε ακόμα στα περιεχόμενα κ. Τσίπρα. Είπατε ότι είπα ψέμματα σε μια μυστική και απόρρητη συνεδρίαση. Έχει χαθεί το αληθές νόημα των λέξεων. Είναι βαριά λέξη αυτή και πρέπει να την χρησιμοποιείτε με φειδώ», είπε. Τόνισε ακόμα ότι «σε αυτή την αίθουσα υπάρχουν άνθρωποι με αξιοπρέπεια. Θα δηλώσω ευθέως ότι εγώ ουδέποτε ανέφερα οτιδήποτε από αυτά τα οποία είπατε στην επιτροπή και μπορείτε να το δείτε στα πρακτικά». Απευθυνόμενος στον Γιώργο Κατρούγκαλο τον κάλεσε να πει στον αρχηγό του ότι όλα όσα έβαλε στο στόμα του ήταν ψέμματα. Εγώ προτίθεμαι να ασκήσω όλα τα δικαιώματα που έχω από την προσβολή που υπέστην. Σε αυτή την εξαιρετικά εχθροπαθή ομιλία είπατε ένα πράγμα σωστό, ότι κανένας δεν είναι υπεράνω του Συντάγματος και των Νόμων», είπε ακόμα.

Μετά από όλα αυτά ο  Αλέξης Τσίπρας μάζεψε τα όσα είπε νωρίτερα λέγοντας: «Χρειάστηκε σωσίβιο ο κ. Μητσοτάκης, δεν μπορεί μόνος του», είπε παίρνοντας τον λόγο ο Αλέξης Τσίπρας. «Γνωρίζατε ή όχι κ. Γεραπετρίτη; Γιατί δεν απαντήσατε; Μην μιλάτε για μηνύσεις. Εδώ μιλάμε πολιτικά. Το κρίσιμο ερώτημα που αφορά εσάς, τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Πιερρακάκη που συνοδεύσατε τον αποπεμφθέντα διοικητή της ΕΥΠ και είπε ψέμματα. Αν γνωρίζατε είστε συμμέτοχοι στο έγκλημα. Τις τελευταίες ημέρες έχει ντραπεί και η ντροπή. Το να μου κουνάτε το δάχτυλο εσείς και ο πρωθυπουργός, πάει πολύ».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή