Βραβείο Γραμμάτων και Τεχνών στον Γιώργο Αρχιμανδρίτη

by Times Newsroom 1

Ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Patrick Maisonnave, θα απονείμει το βραβείο, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου

Ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Patrick Maisonnave, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, θα απονείμει στην πρεσβευτική κατοικία, τα διάσημα του Αξιωματούχου Γραμμάτων και Τεχνών, στον κ. Γιώργο Αρχιμανδρίτη, για τη συμβολή του στο τομέα του πολιτισμού στη Γαλλία και στον κόσμο.

Συγγραφέας, δημοσιογράφος και δημιουργός ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ τέχνης και πολιτισμού, ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης είναι Διδάκτωρ Συγκριτικής Γραμματολογίας της Σορβόννης. Έχει διατελέσει Πρέσβης Πολιτισμού της Ελλάδας στα πλαίσια της Γαλλικής Προεδρίας στην Ευρώπη (2008) και έχει τιμηθεί από τη Γαλλική Δημοκρατία με τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών για τη συμβολή του στον τομέα του Πολιτισμού στη Γαλλία και τον κόσμο (2010) ενώ το 2019 προήχθη σε Αξιωματούχο του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών.

Το βιβλίο «Mot à Mot» («Λέξη προς λέξη»), που συνυπογράφει με την Danielle Mitterrand, κυκλοφορεί από τις γαλλικές εκδόσεις Le Cherche Midi και το βιβλίο του «Μikis Théodorakis par lui-même» από τις εκδόσεις Actes Sud. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν τα βιβλία του «Μίκης Θεοδωράκης-Η ζωή μου», «Θόδωρος Αγγελόπουλος-Με γυμνή φωνή» και «Μελίνα-Μια σταρ στην Αμερική » (με τον Σπύρο Αρσένη), από τις εκδόσεις Πατάκη.

Είναι τακτικός συνεργάτης της Δημόσιας Γαλλικής Ραδιοφωνίας (France Culture). Άρθρα και συνεντεύξεις του με εξέχουσες διεθνείς προσωπικότητες έχουν δημοσιευθεί στη Γαλλία (Le Monde, Le Point, L’Obs) και στην Ελλάδα (Η Καθημερινή, Το Βήμα, Mancode, Blue), ενώ συμμετέχει τακτικά στα διεθνή συνέδρια Art for Tomorrow και Athens Democracy Forum της εφημερίδας The New York Times.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή