Βρέχει ψάρια στους ουρανούς των ΗΠΑ

by Times Newsroom 1

Δόθηκε στην δημοσιότητα ένα βίντεο από μια από τις πιο εντυπωσιακές όσο και… αφύσικες παρεμβάσεις του ανθρώπου για να ενισχύσει τοπικά οικοσυστήματα. Στην Γιούτα υπάρχουν εκατοντάδες μικρής έκτασης λίμνες που βρίσκονται σε απομονωμένα και εξαιρετικά δύσβατα σημεία. Από την δεκαετία του 1950 αποφασίσθηκε οι λίμνες αυτές να τροφοδοτούνται αν τακτά χρονικά διαστήματα με ψάρια και για οικολογικούς λόγους αλλά και για άλλους λόγους όπως για να υπάρχουν αποθέματα για τους ερασιτέχνες ψαράδες.

Λόγω της αδυναμίας προσέγγισης αυτών των λιμνών με αυτοκίνητα και φορτηγά για πολλά χρόνια η μεταφορά των ψαριών γινόταν με άλογα αλλά ήταν μια διαδικασία προβληματική για τα ψάρια αφού άλλα δεν κατάφερναν να φτάσουν ζωντανά στον προορισμό τους και άλλα σε κακή κατάσταση που δεν θα μπορούσαν να επιτελέσουν την αποστολή τους τελικά.

FOX 13 NEWS UTAH/UTAH DIVISION OF WILDLIFE RESOURCES
Flying fish! State re-stocks southern Utah lakes from the air

Κάποια στιγμή αποφασίσθηκε η ρίψη των ψαριών με αεροσκάφη σε μια διαδικασία που είναι πραγματικά εντυπωσιακή αφού δεν βλέπεις κάθε μέρα να… βρέχει ψάρια από τον ουρανό. Τα ψάρια μεταφέρονται με ειδικά διαμορφωμένα για την περίσταση αεροσκάφη όπου χιλιάδες ψάρια τοποθετούνται σε μια δεξαμενή με νερό μέσα σε αυτό και όταν το σκάφος φτάσει πάνω από την λίμνη τα ψάρια απελευθερώνονται.

Έχει διαπιστωθεί ότι επιβιώνει το 95-99% των ψαριών από αυτή την διαδικασία γεγονός που επέτρεψε την ανάπτυξη μιας μικρής βιομηχανίας αφού έχουν πλέον δημιουργηθεί πολλά εκτροφεία ψαριών για αυτές τις ρίψεις. Εκτός από την Γιούτα η μέθοδος αυτή χρησιμοποείται και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ που υπάρχουν λίμνες που χρειάζονται ανατροφοδότηση ψαριών και είναι δύσκολο να προσεγγιστούν οδικώς.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή