Βρετανία: Αποκλείστηκε η Κέμι Μπάντενοχ από την κούρσα διαδοχής

Εκτός κούρσας διαδοχής για την ηγεσία των Τόρις τέθηκε και η πρώην υπ. Ισων Ευκαιριών Κέμι Μπάντενοχ

by Times Newsroom

Μετά τον Τομ Τούγκεντχατ εκτός κούρσας διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον στη Μεγάλη Βρετανία τέθηκε σήμερα και η Κέμι Μπάντενοχ. Η πρώην υπ. Ισων Ευκαιριών έλαβε στη σχετική ψηφοφορία των Τόρις 59 ψήφους έναντι 86 τις Λιζ Τρας, 92 της Πένι Μόρνταντ και 118 του Ρίσι Σουνάκ.

Η Μπάντενοχ είναι γεννημένη στο Γουίμπλεντον το 1980 από γονείς νιγηριανής καταγωγής. Πέρασε τα παιδικά της χρόνια στις ΗΠΑ και το Λάγος προτού επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο σε ηλικία 16 ετών. Σπούδασε ηλεκτρονικά συστήματα στο Σάσεξ, χρηματοδοτώντας τις σπουδές της από τη δουλειά της στα Μακντόναλντς. Αν και μαύρη, θεωρείται ιέρεια του κόμματος κατά της πολιτικής ορθότητας και της πολιτικής των ταυτοτήτων.

Ο Σουνάκ θα ηττηθεί στην τελική ψηφοφορία, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ο Ρίσι Σουνάκ, ο οποίος προηγείται σε αριθμό ψήφων στην κούρσα των υποψηφίων για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας, θα χάσει απέναντι σε οποιονδήποτε από τους συνυποψηφίους του στην τελική φάση της ψηφοφορίας των μελών του κόμματος, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση της YouGov που μεταδόθηκε από το Sky News, έδειξε ότι, στην τελική ψηφοφορία, ο Ρίσι Σουνάκ θα έχανε στην ψηφοφορία μεταξύ των μελών του κόμματος έναντι της Κέμι Μπέιντενοκ, της Λιζ Τρας ή της Πένι Μόρνταντ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com